Nincs más csakis a fidesz. Ez már nem kérdés.

A Momentum elnöke szerint a Fidesz minden aljas kampánytrükkjét bevetette az I. kerületi időközi választás kampányában. “Tömegesen jelentettek be olyanokat egy-egy lakásba, akik ténylegesen nem is ott élnek, ezzel befolyásolva a választás eredményét. Nem beszélve arról, hogy egy egészségügyi központként funkcionáló ingatlanba jelentkeztek át. Még a látszat sem érdekli őket” – mondta Gelencsér Ferenc.

Gyanúsan sokan jelentkeztek be egy Ostrom utcai magánklinika címére lakóként az I. kerületi időközi választást megelőző napokban.

Az I. kerület 5. számú egyéni választókerületében azért kellett új választást tartani, mert a körzet korábbi képviselője, a Momentumban azóta pártelnökké választott, korábban alpolgármesterként dolgozó Gelencsér Ferenc listáról bejutott a parlamentbe. Az alpolgármesteri posztot korábbi munkatársa, Korsós Borbála vette át, és ő indult a megüresedett képviselői helyért is. A momentumos politikus végül 60 szavazattal (423-363 arányban) maradt alul Fazekas Csillával szemben, ám kifogást nyújtott be az eredménnyel szemben a helyi választási bizottságnál.

Részben az ellenzéki párt információi alapján a 24.hu Baczkó Norbert Fidelitas-alelnököt és ismerőseit azonosította mint akik egyaránt az időközi választást megelőző hetekben „költöztek be” az egészségközpont ingatalanaiba, és így akár szavazhattak is az időközi választáson.

A Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke például hat nappal a válaszás előtt létesített budavári lakcímét, noha előtte több mint tíz éven át Csömörön politizált. Baczkó arra nem adott érdemi magyarázatot, hogy találtak rá ismerőseivel „új otthonukra” a rendelő címén, és nem árulta el azt sem, hogy részt vett-e az időközi választáson.

A Momentum elnöke szerint a Fidesz minden aljas kampánytrükkjét bevetette az I. kerületi időközi választás kampányában.

Tömegesen jelentettek be olyanokat egy-egy lakásba, akik ténylegesen nem is ott élnek, ezzel befolyásolva a választás eredményét. Nem beszélve arról, hogy egy egészségügyi központként funkcionáló ingatlanba jelentkeztek át. Még a látszat sem érdekli őket

– mondta Gelencsér Ferenc.

fiktív lakcímek bejelentését tavaly ősz óta már nem szankcionálja a Büntető törvénykönyv egy kormányzati módosító indítvány nyomán, pont az ilyen esetekre előkészítve a terepet.