Nincs megállás, jövőre még brutálisabb drágulás jöhet!

Már a kormánnyal szembeni elfogultsággal joggal vádolható Magyar Nemzeti Bank is horrorinflációval számol 2022-re. Minden elemzői várakozás szerint az elképesztő ütemű drágulás, amelyet az elmúlt időszakban a magyar családok a saját bőrükön tapasztaltak meg, megállíthatatlan ütemben robog tovább.

A drágulás, amely megnehezítette a nyugodt ünnepi készülődést, jövőre még az ideinél is jobban lesz érezhető a boltokban.

Annak ellenére, hogy az étolaj közel 30%-kal, a liszt és a margarin pedig 20%-kal került többe idén novembereben, mint egy évvel korábban, az MNB azzal számol, hogy az élelmiszerárak emelkedése nemhogy lassulna, hanem éppen, hogy gyorsulni fog 2022-ben. 

Bősz Anett szerint egyértelmű, hogy az Európarekorder infláció, a forint mélyrepülése egyenes következménye az Orbán-kormány összeomló gazdaságpolitikájának, amely kártyavárként döntötte össze tisztességes magyar családok százezreinek az ünnepek előtti időszakát.

Az ellenzék közös képviselőjelöltje (Pest 1. vk.) sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a legfrissebb előrejelzések szerint nem, hogy fellélegezni nem lesz idő januárban, hanem még az ideinél is brutálisabb áremelkedésre kell készülni.

A politikus úgy számol, hogy az infláció, különösen az élelmiszerárak történelmi emelkedése pedig özönvízként fogja elsodorni az 5%-os nyugdíjemelést, a minimálbéremelést és még az ideinél is kiszolgáltatott helyzetbe fogja sodorni magyar emberek százezreit.

Bősz Anett szerint ideje kijelenteni, a jövő évi kormányváltás az egyetlen esély, hogy megvédjük a forintot, megfékezzük az inflációt és magyar emberek százezreit mentsük meg a teljes anyagi ellehetetlenüléstől. 

Bősz Anett szerint egyértelmű, hogy már csak a kormányváltás segíthet a forintválságon, és ez kell ahhoz is, hogy megállítsuk a brutális inflációt.

 

Via. DK Sajtóiroda