Novák Katalin: Dehogy vándorólnak el a fiatalok az országból!

0

A Magyar Hírlap csütörtöki számban megjelent interjúban Novák Katalin azt mondta: céljuk, hogy ott segítsenek, ahol szükség van rá. A fiatalok esetében az önálló életkezdéshez, a családoknál további gyermekek vállalásához járulnának hozzá.

Az államtitkár elmondta:

több mint húszezren igényeltek támogatást a családvédelmi akcióterv keretein belül. Az igénylők között akadnak olyan családok és házaspárok, amelyek többféle segítséget is kérnek.
Babaváró támogatási szerződésből eddig több mint kilencezret kötöttek, az igénylők túlnyomó része a maximális, tízmillió forintos összeget kérte.

A nagycsaládosok gépkocsivásárlásához nyújtott állami segítséget csaknem tízezren igényelték, ötödük esetében már a kedvező határozat is megszületett.

Ugyancsak népszerű a jelzáloghitel-elengedés, ezzel a lehetőséggel szintén sokan élnek.

Eddig majdnem tizennégyezer kérdést válaszoltak meg a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban az 1818 kormányzati ügyfélvonal munkatársai.

Az pedig, hogy egyre több fiatal hagyja el az országot az államtitkár annyit válaszolt:

Dehogy mennek el külföldre gyermeket szülni, mikor a KSH legutóbbi adatai alapján ugyan magas a halálozás, de egyre több gyermek születik az országban

– olvasható.