Novák Katalin: Sok párt szándékozik együttműködni a Fidesszel

HELYES!

 

Minél több kis párt annál több elvett szavazat a Fidesztől. A Fidesz forgácsok nem jutnak vályúhoz.

 

A miniszter beszélt arról is, milyen lesz az új jobboldal.

Komoly esélyt látok arra, hogy lesznek olyan pártok, amelyek formálisan is elszakadnak majd a néppárttól a jövőben.

mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Novák Katalin. A családokért felelős miniszter beszélt arról is, hogy a Fidesz egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret, a szabadságot jelentő függetlenséget, egyúttal megemlítette, hogy sok párt szándékozik a jövőben együttműködni a Fidesszel.

A politikus szerint a néppárt nem egységes, és sokan vannak, akik nem nézik jó szemmel a pártcsalád balratolódását.

Arra a felvetésre, hogy milyen lehet az új jobboldal, amelyet az Orbán–MorawieckiSalvini-tengely épít, így felelt:

Olyan, amely igent mond a szabadságra, az emberi méltóságra, a családra, a nemzetre és a kereszténységre. Határozottan nemet mond viszont a migrációra, a birodalmi logikára, a kommunizmusra, az antiszemitizmusra és a cenzúrára.

Novák egyik válaszában, azt mondja, kitért arra, hogy egyelőre nem tudni, milyen helyzet alakul ki a német választások után,  mivel ha a CDU/CSU nem szedi össze magát, félő, hogy kimaradhatnak a kormánykoalícióból. Hozzátette: kérdés, hogy lesz-e, aki levonja azt a következtetést a jobbközép pártoknál a népszerűségvesztés láttán, hogy nem kifizetődő a baloldalon keresni a szövetségeseket, feladni az elveket, az értékeket a másik oldal elvárásai miatt.

Novák a Petry-ügyben is elmondta véleményét, amely szerint a Hertha korábbi kapusedzőjét a véleménye miatt rúgták ki, ám Németország jogállam, hiszen lehetősége van a jogorvoslatra, bízik benne, hogy Petry elégtételt is kap.

 

 

 

via. Index