Nyílt levél: “Hátborzongatóan undorító!”

0

Élesen bírálta vasárnapi nyílt levelében az Echo Tv Troll című műsorában gúnyolódókat az MSZP Európai Parlamenti képviselője, Ujhelyi István. – Megérkeztünk a NER bűzös bugyrainak legaljára. Sokszor hittük már, hogy nincs lejjebb és biztos lehet még bokányit mélyebbre süppedni a dagonyában, de az a pillanat, amikor a közpénzen hízlalt kormányzati média képviselői kajánul örömködnek a konzervatív médiumok kimúlásán, az mindennek az alja. Hátborzongatóan undorító- kezdi levelét a politikus.

Ujhelyi szerint meg kell jegyezni azt a képet, ahogy tartják a lapokat és a feliratot: „felkészül” a következő.

„Pökhendi, szájszéli vigyoruk nem feledteti, hogy mindezt egy olyan televízió stúdiójában teszik, amelyet a miniszterelnök strómanja vásárolt fel és tart fenn – természetesen a lerabolt közpénzekből.”

A képviselő úgy véli, hogy olyanok kajánkodnak kollégáik állásvesztésén, amelyek a Fidesz kegyéből kiutalt állami hirdetések lélegeztetőgépe nélkül egy napnál tovább nem élnének. – És olyan médiamunkások vigyorkodnak most, akik nemrég még – az azóta ellenséggé lett – Simicska Lajos tévéjében és lapjaiban osztották az észt; nyilván jó pénzért. Gerincroppantó fénykép ez, méltó mementója lesz majd egy letűnt korszak percembereinek – írja.

Ujhelyi a Heti Válasz főszerkesztőjének, Borókai Gábornak a szavait idézi, aki belátta, a baloldali kormányok alatt „szabadabb” volt a nyilvánosság. – Így van. Milyen kár, hogy ezt csak nyolc év illiberális kormányzás után ismerte fel, éppen akkor, amikor az ő szerkesztőségének ajtaja előtt állt meg a fekete autó. Ne feledjük, hogy a Heti Válasz bűnben fogant, amikor az első Orbán-kormány a „jobboldali médiatér megerősítésére” létrehozta: botrányos módon közpénzből – véli Ujhelyi.

A képviselő hozzáteszi, hogy ezt a tényt az sem feledteti, hogy mára egyike maradt az újságírói szakmát tisztelő, vitaképes konzervatív műhelyeknek. – Én egyszerre vettem minden héten Heti Választ és 168Órát; nem fogok átszokni Schmidt Mária Figyelőjére. Amikor legyilkolták a Népszabadságot, kevesen szóltak. Amikor internetes pöcegödröt csináltak az Origo-ból, kevesen szóltak. Amikor megfojtották a Magyar Nemzetet, csak néhányan szóltak. Amikor becsukták a Heti Választ, már alig maradt, aki szólhatott volna. Egyszer mindenkiért eljönnek. Lesznek, akik után csak ilyen utolsó lapszámokon kajánkodó fénykép marad. Értük nem lesz kár – írta a politikus.

 

olkt.hu/Ujhelyi István dr. Facebook