Nyílt levél Orbán Viktornak, Magyarország Miniszterelnökének!

“Több Szavazóhelyiséget Nagy-Britanniában” nevű petíciónkat december 13-án eljuttatuk a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), de a testület fideszes tagjai megakadályozták, hogy napirendre vegyék, és érdemben szavazzanak a beadványról.

A korábbi kudarcos gyakorlattól eltérően azt akarjuk elérni, hogy jövőre ne csak Londonban, Manchesterben esetleg Edinburghban, hanem Nagy-Britannia minden csomóponti, magyarlakta településén élhessünk szavazati jogunkkal. Hogy ne kelljen hatalmas ráfordítások és utazások árán szavaznunk, és ne kelljen a járvány közepén egyetlen londoni sorba zsúfolódnunk a szavazás napján. Ehhez még csak jogszabály módosítás sem szükséges, csak egy szemernyi jóindulat a Nemzeti Választási Bizottság vagy Nemzeti Választási Iroda részéről – most ez hiányzott.

Éppen ezért új nyomásgyakorló eszközökre van szükség! A mai napon nyílt levéllel fordulunk a kormányfőhöz, aminek továbbításában Te is segíthetsz a piros “üzenet küldése” gombra kattintva!

Gondoskodjunk róla, hogy Orbán Viktor elolvassa az “Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért” csoport aktivistáinak követelését!

Miért fontos?

Választ várunk Orbán Viktor miniszterelnöktől az alábbi kérdésekre:

– Londonon kívül hány brit nagyvárosban biztosítanak lehetőséget jövőre a Fidesz szavazóinak a kormánypárti szavazatok gördülékeny leadására?

– Biztosítani kívánják-e a járványügyi vészhelyzetben a szavazóik biztonságát azzal, hogy nem kényszerítik őket tömeges sorbanállásra Londonban? Hogyan szeretnék betartatni a koronavírus miatt indokolt távolságtartási szabályokat több tízezer, egyetlen londoni sorba kényszerített szavazó esetében?

– Megérdemlik-e azok a Nagy-Britanniában élő, hazai lakcímmel is rendelkező Fidesz-szavazók, akikre Önök nem terjesztették ki a levélszavazás lehetőségét, hogy ott adják le a kormánypárti voksukat, ahol élnek?

– Igazságosnak tartja-e, hogy a NER angliai magyar támogatói csak komoly anyagi ráfordítások és utazások árán adhatják le szavazataikat az Ön kormányára?

A piros gombra kattintva kérünk küldd el levelünket Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének!

További részletek: SzabadaHang