Nyílt levél Orbán Viktornak: Meddig fosztogatsz még te elmebeteg?

0

Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt… hmm. Elnök úr? Vagy Miniszter úr. Vagy kedves Viktor. Vagy Tisztelt Orbán úr?

Nem tudom, hogy is kezdhetném.
Mindig megadom a tiszteletet az idősebbeknek meg pláne és azoknak, akik bizony tettek már le az asztalra vagy bizonyítottak már nekem. A neveltetésem olyan amilyen, folyamatosan képzem magam. De most nem tudom mi lenne a helyes.

Inkább csapjunk bele a közepébe. Én vagyok az egyik a sok közül, aki keményen és élesen támadja a fidesz, tehát az ön politikáját. Ennek az lehet az oka, mert nem értem. Igaz a politikát sem értem, de nekem nem is kell. Mert akkor most nem írnám ezt a néhány sort. Hisz politikus lennék. De csak egy egyszerű tőzsgyökeres budapesti Magyar állampolgár vagyok, még…. Amikor én serdülő ifjú voltam nem sok választásom volt, hogy mi leszek ha nagy leszek. A töménytelen szakközép és szakmunkás iskolák közül válszthattam, de nem volt lehetőségem a Soros féle ösztöndíjra. Így mondjuk úgy az egyszerű proli család, proli gyereke voltam aki sokra akarta vinni. Nem úgy mint ön a jelenlegi miniszter elnökünk. Aki sokra vitte.

De valamit nem értek. Túl sok mindent. Ezért szeretném megkérni, hogy adjon lehetőséget, hogy megvilágosodjak. Mert bizony azt veszem észre, hogy a sajtónak nem nyilatkozik. Csak majd decemberben. Az messze van és sok a kíváncsi ember. Komolyan. Azt sem értem, hogy a munkatársai miért nem hajlandók válaszolni azokra a kérdésekre, amiket a sajtó tesz fel. Mert a sajtó a mi kérdéseinket teszik fel a mi félelmeinkről tájékoztatják önöket. Például minek az a sok stadion. Vagy miért nem lehet a stadionokra forditott pénzeket az egészségügyre fordítani. Két hónapja halt meg a nagymamám a rossz egészségügyi ellátás miatt. Miért kell más országokat támogatni anyagilag, miért nem lehet itt azt a pénzt a gyermek élelmezésre az iskolák, ovodák, bölcsödék fejlesztésére fordítani? Miért nem lehet az egészségügyi dolgozók a rendőrök, tűzoltók stb béremelésére fordítani? Olyan sok a miért amire nem kapunk választ. Ez lehet itt a baj az elégedetlenség oka. Az hogy lehet hogy a nyugdíj rendszer összedől meg, hogy több ezer embernek eltűnt a pénze? Az is nagy felháborodást okozott, amikor két ember halálát okozó drogos mercis nem kap büntetést, aki meg élelmiszert lop azt bebörtönzik. Ezekre a kérdésekre nincs válasz. Vagy az is érdekelne, hogy miért nem tesz a fidesz valamit a kilakotatások ellen, hogy gyermekes családok kerülenek az utcára a deviza hitel miatt. Magának is vannak gyerekei. Szép családja. Gondoljon bele mi lenne ha fordítva lenne? Mit érzene mit tenne, amikor a rendőrök meg a végrehajtók kidobják a gyerekeivel az otthonából? Az is érdekelne, hogy miért mi fizetjük a legmagasabb áfát, vagy miért nálunk a legdrágább az üzemanyag? Miért ilyen alacsonyak a bérek? Miért menekülnek el emberek ezrei a szülőhazájukból.

Számtalan kérdés van még bennem. Nem is rabolom az idejét tobább. Kérnem adjon nekem a drága idejéből egy keveset, hogy ezekre a kérdésekre megkapjam a választ, hogy értsem végre a politikát, hogy tudjak hinni az eszméiben és ne csak egy proli legyek, aki csak ugat és lehet hogy oktalanul.

Igyekvő ám reménytelen tisztelettel.
M U Elvis