Nyíltan abortuszellenes és nőhibáztató az egyik állami biológia tankkönyv!

ÚJABB SZÖRNYŰSÉG A FIDESZES NEMZETI ALAPTANTERVBEN!

0

Egy szóval a Fidesz NATJA: UNDORÍTÓ !

A tankönyvszerzők kizárólag a nők „teljesen hibás” felfogásaként tüntetik fel azt az álláspontot, amely szerint a nőknek joguk van rendelkezni a saját testükről.

Az emberek felháborodása nyomán az Index munkatársai szereztek egy példányt a dr. Lénárd Gábor által jegyzett tankönyvből, hogy megnézzék, miről is szól ennek a biológiakönyvnek a 132. oldalon kezdődő Családtervezés című fejezete.

De a momentumos Tölcsér Borbála által megosztott képből is világosan kiderül: abortuszellenes az állami 12.-es biológiakönyv.

A tankönyvszerzők kizárólag a nők „teljesen hibás” felfogásaként tüntetik fel azt az álláspontot, amely szerint a nőknek joguk van rendelkezni a saját testükről.
Arra viszont, hogy a férfiaknak milyen felelősségük van a fogamzásgátlásban és a nem kívánt terhességekhez vezető szituációkban, nem tér ki a szöveg. Ahogy arról sem olvashatnak a biológiakönyvből tanuló diákok, hogy milyen egészségügyi okokból lehet szükség művi terhességmegszakításra.

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy mennyien tanulnak jelenleg a Lénárd-féle biológiakönyvből, amely szerint „etikai szempontból” a nőket a saját testük felett való rendelkezés sem jogosítja fel „egy leendő élet elpusztítására”. Az viszont biztos, hogy az állami tankönyvek egyre kevésbé népszerűek.

Bár a jelenlegi rendszerben az állami iskolák kizárólag az állami Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) kínálatában elérhető könyvekből rendelhetnek hivatalosan, vannak kiskapuk, amik segítségével a tanárok magánkiadók könyveiből is tudnak tanítani.

A tavalyi adatokból összességében az látszott, hogy egyre kevesebb állami tankönyvet rendeltek a tanárok.

😠 A lenti kép a 12-es biológia tankönyv “Családtervezés” fejezetéből való, egy végzős diák osztotta meg a Twitteren a saját tankönyvéből.

🗣 Már a felütés is rossz, hiszen hogyan várhatnánk őszinteséget és a megfelelni vágyást mellőző érveket a felnőtt korba éppen hogy csak belépő tinédzser lányoktól akkor, ha a tankönyv rögtön azzal az állítással kezd: sok nő felfogása hibás…

🧠 Az agymosás a NER által lezüllesztett oktatási rendszernek köszönhetően tehát már fiatalon elkezdődik. Arra tanít, hogy ha nem úgy gondolkodsz, ahogy a rendszer elvárja, hibásan gondolkodsz.

🔴 A művi terhességmegszakítás azon témák közé tartozik, amely kapcsán többnyire minden vitázó félnek az elvi álláspontja érvényesül a pragmatikus gondolatok felett. Nem várható el a teljes társadalomtól, hogy megosztó kérdésekben egyfélét gondoljon.

📓 Ugyanakkor egy ideálisabb világban az elvárható lenne, hogy ha már egyentankönyvből kell tanítani és tanulni, akkor a tankönyv ne megmondja a befolyásolható fiataloknak, hogy hogyan gondolkodjanak, hanem nyisson ablakot számukra a világra. Egy olyan világra, ahol van választás. Ahol lehet mást gondolni, lehet érvelni és vitázni, és nem szégyen az, ha nem értünk egyet valamiben.

💪🏻 Ahogyan az is elvárható lenne, hogy a NER döntéshozói egyszer és mindenkorra megértsék: a nők nem másodrendű állampolgárok és nem szülőgépek.

Tankönyv: Dr. Lénárd Gábor – Biológia 12. Gimnázium.

Kép forrása: Twitter felhasználó “