Odabent sötétség

A minap nagy felháborodást keltett – bennem is – egy fideszes “újságíró” véleménye, mely szerint a Németországban tomboló, több mint száz halálos áldozatot követelő áradás nem más, mint Isten büntetése, amiért a Nyugat átértelmezte a szivárvány jelentését. Szerintem ilyet keresztény, de semmilyen jóérzésű ember nem mondhat.
👉 És persze bíztam benne, hogy az “újságírót” csak az Orbánnak való túlzott megfelelni akarás motiválta, amikor összefüggést akart kreálni az új orbáni ellenségkép, a szivárvány és a Németországot és a Benelux államokat sújtó természeti csapás között.
👉 Bíztam benne, hogy majd a főnökei helyreteszik, hogy ilyet azért mégse. De nem. Helyette közölték, szolidaritást vállalnak a propagandistájukkal, mert amit ő képvisel, az egy legitim, vallásos vélemény, én viszont, aki részvétemet fejeztem ki az áldozatok hozzátartozóinak, és bocsánatot kértem az újabb fideszes ámokfutásért, aberrált és gyűlölködő vagyok.
🗣 Napnál világosabb: itt nem egy egyszerű fideszes túlfutásról van szó, nem egy túlbuzgó fideszes megánvéleményéről, hanem egy legitimnek, és vallásosnak nevezett fideszes álláspontról, mely szerint, aki mást gondol a világról – jelen esetben a szivárványról – mint ők, annak természeti csapásokkal kell szembenéznie.
▶️ Itt tartunk, a XXI. század Magyarországán, ahol tudással, kutatási eredményekkel felvértezve kellene a kormánynak harcolnia például a klímaváltozás ellen, hogy elkerüljük a németországihoz hasonló természeti csapásokat.
🌈 Ehelyett szivárvány.
Odabent meg sötétség❗