Okt 23.-i Békemenet után újra lezárások jöhetnek? Kritikus besorolást kapott Magyarország

Vörös zónában vagyunk az ECDC besorolása alapján itt a második legrosszabb a negyedik hullám alatti járványhelyzet.

Így vagy úgy, de szigorításokra és kötelező maszkviselésre lehet szükség?

Egyre biztosabb: a világ valamennyi országa zár és szigorít

Többek között Romániában az oltatlanoknak súlyos korlátozások érik majd október 25-től, és nem mehetnek szinte sehová zárt térbe, még negatív teszttel sem.

A franciáknál és olaszoknál szintén az élet alapvető részévé vált az oltottsági, vagy védettségi igazolvány.

Emellett változnak az angliai beutazási szabályok is.

Az adatok nem festenek jó képet, és az egyik vezető brit tanácsadó jelezte is, nagyon tart tőle, hogy karácsonykor újabb lezárások, korlátozások lépnek életbe, ezért sürgeti a lakosságot, hogy tegyenek meg mindent a járvány terjedésének minimalizálása érdekében.

Magyarország Vörös Zónában

Az ECDC megvizsgálta Európa helyzetét és Magyarországot gyakorlatilag egy Vörös Zónába sorolta.

Az új fertőzöttek száma alapján a szomszédaink közül Románia és Szlovénia egésze, valamint Szlovákia kétharmada és Horvátország magyar határhoz közeli része került a legrosszabb kategóriába.

Szerbiában szombattól védettségi igazolásra van szükségük azoknak, akik este 10 óra után keresnének fel vendéglátó- és szórakozóhelyeket. A korlátozást nagyon szigorúan ellenőrzik majd – közölte a belgrádi közszolgálati televízió.

Ebből látszik, hogy valamennyi helyne jelentősne romlik a helyzet.

A magyar helyzet több szakérőt szerint is aggasztó, és könnyen lehet, hogy az oltatlanok járványaként is rengeteg oltottak láthatunk majd a kórházakban, vagy a lélegeztetőkön.

Így pedig talán még a lezárásokra, vagy egyéb korlátozásokra is szükség lehet.

Karácsony és lezárások, mint tavaly?

Adódik a kérdés: a magyar kormány mit fog lépni, ha látja, hogy valamennyi ország zár majd késő ősszel, télen, és karácsonykor…?

Sokak szerint bár a kormány nem tervezte a lezárások politikáját folytatni, mégis szükség lehet bizonyos szigorításokra.

Ezek jó része az oltatlanokat fogja érinteni, de jöhet a következő maszkviselés, vagy akár az intézmények látogatási tilalma, vagy a bevásárlóközpontokban való létszám korlátozás is

Karácsonyra újra lezárások jöhetnek? Kritikus besorolást kapott Magyarország