Olaj-, alkohol-, és dohánykereskedelemből tollasodott meg az álszent pátriárka!

Már megszokhattuk, hogy azokat védi a Fidesz-kormány, akik egyáltalán nem szorulnak sem segítségre és meg sem érdemlik. Orbánék nagy port kavartak, hogy egy olyan pátriákáért álltak ki, aki háborús uszító, a szegénységi fogadalma ellenére milliárdos, nyakig ül az olajbziniszben, és Putyin elnökségét isteni csodának véli.

Szijjártó Péter külügyminiszter, igen büszkén újságolta, hogy Kiril pátriárkát, az ortodox egyház egyik jelentős személyét levették a szankciós listáról. Magyarázata szerint ezzel Magyarország hozzájárul a vallásszabadság gyakorlatához. Nade akkor ki is ez a Kirill, aki annyira rászolgált, hogy Orbán érte hadakozzon Brüsszelben?

Egy olyan személy, aki 1969-ben szegénységi fogadalmat kötött, ennek ellenére vagyonát több milliárd dollárra becsülik.

Ő Putyin elkötelezett szövetségese, aki támogatja az orosz megszállást Ukrajnában. Szerinte az államnak joga van erőszakot alkalmazni, Putyin hatalomra kerülését isteni csodának véli.

Emelett sok más egyéb is kötődik hozzá. A Nova Gazette lap kutatása szerint ugyanis Kirill milliárdjai nem a jóisten adománya

A legnagyobb hasznot a humanitárus segélyeknek álcázott cigaretta csempészet hozta be a cégnek. Ekkor kapta Kirill a DOHÁNYMETROPOLITA gúnynevet. Soha senki nem bántotta, mert mindvégig jó kapcsolatban állt a KGB, és más orosz titkos állami szervekkel.

Mivel ennyire nyakig ül minden mocskos dologban Kirill, természetesen Orbánnal is jó a kapcsolata.  A pátriárka legközelebbi munkatársa irányította egészen a közelmúltig a magyarországi ortodox egyházmegyét is.

A Brüsszel által elindított szankciók meggátolták volna Kirillt, hogy hozzáférjen az Ausztriában és Olaszországban tartott bankszámlájához. Na ezt vétózta meg az Fidesz-kormány, és ilyen embert védenek Orbánék.

https://ezalenyeg.hu/kozugy/olajbizniszen-gazdagodott-a-haboruparti-orosz-patriarka-akit-orban-bevedett-az-eu-ban_014-271052