Olajszőke PINTÉR SÁNDOR: AZÉRT VAN RENDŐRHIÁNY, MERT JÓL MEGY A GAZDASÁG 🤔

Nem tervezi a nyugdíjba vonulását – csendőrségre sincs szükségünk
A belügyminiszter egy interjúban megerősítette: valóban rendőrhiány van Magyarországon, de úgy látja, hogy a háttérben leginkább a jól működő gazdaság áll, a hivatásos múlttal rendelkezőket ugyanis ott is szívesen látják.
Portréinterjút készített Trócsányi László volt igazságügyi miniszter Pintér Sándor belügyminiszterrel. Amikor a Károli Gáspár Református Egyetem rektora azt kérdezte a tárcavezetőtől, hogy minek látja magát, Pintér Sándor azt felelte: „rendőrnek”.
„A pályafutásomat a rendőrség alapozta meg, a jogi ismereteknek a megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem kérdése, a szervezés és az irányítás összhangja – ezek azok a tulajdonságok, amelyek a Belügyminisztériumnak minden más területére is ki kell hogy terjedjenek” – idézte a beszélgetésből Pintér Sándor szavait az Infostart.
A tárcavezető beszélt arról is, hogy Orbán Viktortól csak kereteket kap, és bár 126 nap múlva a legtovább hivatalban lévő magyar belügyminiszter lesz, egyelőre nem tervezi a nyugdíjba vonulást.
A Mi Hazánk ötletével kapcsolatban elmondta: „Csendőrségre nincs szükség” – mondta a belügyminiszter, aki a rendőrhiányról is beszélt. Elismerte, hogy van hiány, de álláspontja szerint az elsősorban azért alakult ki, mert a gazdaság jól megy, a hivatásos múlttal rendelkezőket pedig ott is szívesen látják.
Pintér Sándor szerint az oktatásban a gyerekek érdeke az első, azért a tanároknak meg kell mondaniuk, hogy mekkora az optimális osztálylétszám. Hozzátette, hogy ősszel a diákok képességeit is fel kell mérni.
Kitért arra is, hogy ahogy az oktatásban a diákok, úgy az egészségügyben a betegek érdekeit kell szem előtt tartani, egyúttal az ágazat átszervezésére is ígéretet tett.
Via index.hu