Olyanok is kaptak védettségi igazolványt, akiknek nincs oltása és betegek sem voltak, teljes a káosz az Operatív Törzsnél

Az Orbánék által kitalált védettségi igazolvány nem sok mindenre jó, maximum arra, hogy valaki megint jól járt vele. Csak nem mi. Az ugyanis nem igazán jelzi, hogy valóban védettek vagyunk.

A védettségi igazolvány még hasznos is lehetne, ha nem Orbánék alkalmatlan csicskái valósították volna meg

Több probléma is van vele például, hogy jelenleg nincs feltüntetve rajta, hogy milyen oltást kaptunk és hányat. A védettségi igazolványt akkor is meg lehet kapni, ha átestünk a fertőzésen, és akkor is, ha ellenanyag vizsgálatra megyünk és ott derül ki, hogy védettek vagyunk.

Az RTL Híradó riportjából azonban kiderül, hogy ez utóbbi kicsit problémás. Ugyanis van benne kiskapura lehetőség.

Vannak magánlaborok, ahol úgy csinálnak ellenanyag vizsgálatot, hogy nem kérnek fényképes igazolványt. Így lehetséges, hogy valaki egy beoltott vagy a betegségen már átesett személyt küldjön el maga helyett a tesztelésre.

Az RTL Híradó rejtett kamerás felvételén is jól látszik, hogy az egyik laborban elegendő a TAJ-kártyát felmutatni. Fényképes igazolványt nem kértek. Bár erre a törvény nem is kötelezi őket, így jogszabályszegés nem történik ilyenkor sem.

Az követ el bűncselekményt – méghozzá közokirat-hamisítást –, aki mást küld maga helyett a tesztelőállomásra, majd az eredménnyel védettségi igazolványt csináltat – mondta Asbóth Márton, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szakértője.

Aki ezzel a trükközéssel lebukik, az akár 5 év börtönt is kaphat.

Mindez nem történhetne meg, ha Orbánék normálisabban szabályozták volna. Persze csak akkor, ha Orbán nem csupa alkalmatlan szakbarbárral venné körbe magát, hanem valóban olyanokkal, akik értenek is hozzá.

Mári Róbert, az egyik nagy hazai egészségügyi szolgáltató vezetője szerint adminisztratív eszközökkel kellene bezárni ezt a kiskaput. Például fényképes igazolvány elkérésével. Ilyen egyszerű lenne.

Az RTL kérdéseivel felkereste a Miniszterelnökséget, de Gulyás Gergelyék a Kormányinfón nem adtak választ erre a kérdésre, sőt fel sem olvasták.

Orbán és csicskái minden lehetőséget megragadtak a járvány alatt is, hogy a haverok, rokonok, strómanok gazdagodására használják fel. Az már tényleg az aljasság csúcsa, hogy még egy világjárványt is lopással töltenek, miközben magyarok tömege kerül kilátástalan helyzetbe.

Orbánék létrehozták a szinte semmire sem jó védettségi kártyát, majd annak gyártásával egy olyan cégnek adják a magyar emberek pénzét, melyben vezető tisztségviselő egy Fidesz-csicska.