Operatív törzs szerint a gyorséttermek nyitott teraszainál „verődnek össze” a fiatalok – ami nem jó!

0

A szokásos számok az operatív törzs „sajtótájékoztatójáról”:

– Eddig 336-an vannak olyanok, akik a hatósági házi karanténban önkéntesen vállalták, hogy egy szoftver letöltése a rendőrség elektronikusan ellenőrizze őket.
– Összesen 10 356-an vannak hatósági házi karanténban, ez a szám az elmúlt 24 órában 965-tel nőtt. A helyszíni ellenőrzések során egy nap alatt 41 rendőri intézkedésre volt szükség.
– Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozások szabályait megszegőkkel szemben szombaton 564 esetben intézkedtek, ebből 340-en figyelmeztetést, 124-en helyszíni bírságot kaptak, 99 ember ellen pedig feljelentést tettek.
– Március 28. óta összesen 48 218 ilyen intézkedésre volt szükség.

Kiss Róbert alezredes beszélt a vidéki helyzetről is, ahol elsősorban a távolságtartás szabályait, az üzletekben a vásárlási idősávok betartását és a maszk, sál vagy kendő viselését ellenőrzik. Szombaton 147 intézkedésre volt szükség, ebből 84 figyelmeztetés, 41 helyszíni bírság és 22 feljelentés.

A vendéglátóhelyek teraszain a védelmi távolság betartásáról az üzemeltetőnek kell gondoskodnia. Azt tapasztalják, hogy

“főleg a gyorséttermek nyitott teraszainál „verődnek össze” a fiatalok és nem fordítanak kellő figyelmet a távolságtartásra.”

Az alezredes arra kérte őket:

“saját és mások épségének érdekében is tartsák be a védelmi intézkedéseket.”

Külön szólt a Balaton térségéről, ahol szintén tartanak ellenőrzéseket. Somogy megyében szombaton 16 intézkedésre volt szükség, 13 figyelmeztetés, 1 helyszíni bírság és 2 feljelentés, míg Zala megyében 4 figyelmeztetés, 1 helyszíni bírság és 4 feljelentés volt.

A védőtávolság be nem tartása mellett ezekben a megyékben jellemzőnek azt nevezte, hogy a tömegközlekedési eszközök megállóiban az emberek nem viseltek megfelelő védőeszközt.

(MTI)