Orbán a nekünk járó pénzzel szórakozik.

Orbán már sokadszorra hazudik az uniós pénzek kapcsán. Persze nyilván ő ezt pontosan tudja, de próbál magyarázkodni a 900 milliárdos devizahitel miatt. Komolyan elhiszi még valaki, hogy a magyaroknak nem származik hátránya, ha az ország nem kapja meg az Unió ingyen pénzét a válságkezelésre, hogy ez majd nem fog hiányozni?

Mert ugye most erről van szó. Orbán kézzel-lábbal próbálja elhitetni, hogy a 30 éves, bebetonozott hitellel jobban járnak a magyarok, mint azzal a támogatással, amit nem kell visszafizetni. Mondhat akármit, ha az ország nem kapja meg az Unió milliárdjait, az a miniszterelnök személyes felelőssége lesz.

Csak egy őrült politikai vezetés képes azt hinni, hogy egy piacról felvett, 30 éves devizahitel olcsóbb, mint az uniós segítség. Orbánék képesek visszautasítani olyan EU-s támogatást, amit nem kell visszafizetni és olyan uniós hitelt is, ami majdnem ingyen van. Ez már tényleg az őrület határát súrolja. Csakhogy Orbánék már sehol sem lesznek, mikor az unokáink még mindig a most felvett 900 milliárdos hitelt nyögik majd.

Dr Molnár Csaba