Orbán: Annyira vezetünk, hogy az már veszélyes!

Orbán Viktor a kormányközeli Nézőpont Intézet 15. születésnapjára rendezett eseményen vett részt szerdán. Mráz Ágoston Sámuel, az intézet vezetője a kormányfő beszéde előtt ismertette a legfrissebb közvélemény-kutatási adataikat, melyek szerint a lakosság 56 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP-t, mialatt az ellenzéki közös listát csak a 42 százalékuk. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltsége tehát szerintük nem változtatott az esélyeken.

(Hogy ez mekkora hazugság lehet, azt jelzi, hogy Márki-Zay a Republikon felmérése szerint lényegesen népszerűbb Orbánnál, a szavazók 56 százaléka támogatja, Orbánt ellenben csak a 43 százalékuk, a Závecz kutatása szerint pedig a közös lista 4 százalékot ver a Fideszre.)

 

Orbán Viktor miniszterelnök.

 

 

Orbán ezekre a számokra természetesen nem reagált, csak a Nézőpont számait emlegette fel a beszédében, amikor úgy fogalmazott:

„Ilyen arányban vezetni a választások előtt, ez a legveszélyesebb dolog, ami előfordulhat”.

A veszély szerinte hasonlatos ahhoz, mint amikor a fociban túl hamar veszik át a vezetést 1-0-ra, és ez “elkényelmesít” és “felhozhatja az ellenfelet”.

A politikában egy-két nap alatt is megváltozhatnak a dolgok, magyarázta Orbán.

A beszéd végén azt is elmondta, hogy

 

“azzal kell észszerű módon kalkulálnunk, hogy az előttünk álló választásnak a mi politikai közösségünk úgy vág neki, hogy esélyes”.

 

A Fidesznek  a győzelmhez szerinte “elegendő a következő 5-6 hónapban bravúrok bemutatása nélkül, tisztességesen, becsületesen, napi sok-sok órát dolgozva az emberek megélhetését szem előtt tartva” elvégezni a munkát.