Orbán az ellopott EU-pénzekből fizeti az embereit

Egyre többen ismerik fel Európában, hogy a miniszterelnök az ellopott EU-pénzekből fizeti az embereit (és persze saját családját) és egyre több interjút kérnek a témában európai újságírók. Tegnap a német Arte csatorna híreiben is elmondtam: Magyarországtól nem elvenni kell a pénzt, hanem visszatartani addig, amíg nem hajlandó belépni az Európai Ügyészségbe és amíg nem hajlandó a jogállamisághoz visszatérni.
Persze a propagandagépezet hazaárulóknak nevezi azokat, akik Európában is felvetik: a több Marshall tervnyi EU támogatás nem az ország felvirágzását, hanem leginkább a korrupció soha nem látott szintjének kialakulását és az Orbán-rendszer kiszolgálóinak etetését szolgálja. Én mégsem tehetek mást,mint újra és újra elmondom: a magyarok többsége tudja, hogy miért van szükség Európai Ügyészségre és támogatja a belépést . És újra és újra elmondom: a kontroll nélkül, szabadon lopható pénzek nem az ország felemelését, hanem lassú lecsúszását hozzák el.
Amit viszont tudnunk kell: az EU nem fog minket megszabadítani a velejéig korrupt és hazug kormánytól. Ezt csak mi magunk érhetjük el.

Hadházy Ákos