Orbán bedobta az igazságbombát: el kell gondolkodni az EU tagságukon

Szerinte 2030-ig amúgy is szét fog hullani az Európai Unió.

A Huxit előkészítése zajlik?

A kormányhoz köthető média még egyetlen szót sem írt arról, mi hangzott el Orbán Viktor kötcsei beszédében, most azonban a Szabad Európa több résztvevővel beszélve részleteket tudott meg.

Hirdetés

A beszédben hangsúlyos szerepet kapott a szomszédos országban zajló orosz-ukrán háború.

A miniszterelnök szerint ez a háború 2030-ig is velünk maradhat, és Ukrajna akár területe harmadát-felét és elveszítheti.

Orbán szerint a háború lokális lett volna, de a Nyugat beszállt, ezzel globálissá tette, a szankciókkal pedig lábon lőjük magunkat Európában.
Orbán Viktor reméli, hogy a szeptemberi olasz választásokon olyan kormány alakul Olaszországban, amelyik támogatni fog minket az Európai Parlamentben abban, hogy ne fogadják el az Oroszországgal szembeni szankciók további hat hónapos meghosszabbítást.

A kormányfő szerint 2030-ra széteshet az eurózóna és akár maga az Európai Unió is.

Arról is beszélt, hogy 2040-re a francia városokban többségben lesznek a muzulmán bevándorlók, és ez akár más uniós nagyvárosokban, fővárosokban is megtörténhet.

Ebben az esetben viszont át kell értékelni kapcsolatainkat ezekkel a fővárosokkal, hiszen kérdés, mennyire lehet európainak nevezni azt az országot, amelyikben az őshonos európai nemzetrészek néhány településre, kisebbségbe szorulnak.

2030-ra a V4-ek nettó befizető tagállammá válnak, Orbán Viktor szerint ekkor el kell gondolkodni az EU-tagság értelmén, azon, hogy ilyen körülmények között mit ad nekünk a tagság, és ha nem tudunk pozitív választ találni, le kell vonni a következtetéseket.

Orbán bedobta az igazságbombát: el kell gondolkodni az EU tagságukon