Orbán bomba ajánlata a családoknak az évértékelőn.

0

A miniszterelnök évértékelő beszédében hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be.

Ezek szerint:

Bevezetik a fiatal házasok gyerekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, 10 milliós kedvezményes kölcsönt kap. Minden gyereknél egy évre felfüggesztik a törlesztést, három után elengedik a fennálló tartozást.

Bővítik a Csok kedvezményes hitelt, a kétgyerekesek is felvehetik azt felújításra. A kétgyerekesek így több, mint 20, a háromgyerekesek pedig több, mint 30 millióhoz jutnak. A falusiaknak néhány hét múlva testre szabott támogatást jelent be Orbán.

Jelentős könnyítések jönnek a jelzálog hitelnél is: a második gyerek születésekor 1 milliót, a harmadiknál 4 milliót, minden további gyereknél egy-egy milliót vállal át a kormány a jelzáloghitelből.

A legalább négy gyereket szülő és felnevelő nők mentesülnek az SZJA-fizetés alól.

Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját: egy legalább háromgyerekes család 2,5 milliós támogatást kap egy hétszemélyes autó megvétele után.

Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. 2022-ben minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét. Három év alatt 21 ezer új férőhelyet ígért a miniszterelnök, ebből idén év végégi állítólag meglesz 10 ezer.

A nagyszülői gyedet is bevezetik, ha a szülők úgy döntenek, a nagyszülők is otthon maradhatnak a gyerekkel.

Forrás Magyarnarancs https://m.magyarnarancs.hu/belpol/bombasztikus-csaladvedelmi-akciotervet-hirdetett-orban-117204