Orbán elismerte, hogy romba döntötte az országot!

0

A nyugat-európai gazdasági lassulás következményeiről is kérdezték Orbán Viktor Dévényben, miután részt vett a bársonyos forradalom 30. évfordulójának megemlékezésén. A komrányfő a magyar közmédiának azt mondta

„Mi azt reméljük, hogy a saját lábunkon is meg tudunk állni, hogy ez így van-e, ez most elválik”

Hozzátette, hamarosan kiderül, hogy a közép-európai országok mennyire képesek önállóan “mozogni”, függetlenül a nyugat-európai fejleményektől. A közép-európai országok teljesen nem tudják teljesen elszakítani magukat ezektől a fejleményektől, hiszen például az exportjuk 85 százaléka az Európai Unió nyugati részébe irányul.

„Illúziónk nem lehet, hatása lesz ránk, de hogy milyen erősek vagyunk valójában, hogy milyen az ellenálló képességünk, mennyire tudjuk megvédeni azt, amit már elértünk, az a következő egy-két évben dől el”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Úgy érzi, Magyarország jó erőben van és hasonlóan jó erőben vannak a közép-európai országok, a visegrádi négyek – Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország is – ahhoz, hogy továbbra is legalább 2 százalékponttal magasabb gazdasági növekedést tudjanak elérni a nyugat-európai országoknál és az uniós átlagnál.

„Optimista vagyok, de nehezebb idők jönnek, mint az előző évek voltak”

– jelentette ki Orbán Viktor. Szerinte a közép-európai gazdaság szereplői kezdenek összekapcsolódni, nő a vegyesvállalatok száma, ami nagyon fontos, különösen akkor, ha ezek az országok a külvilág fejleményeitől függetleníteni akarják magukat, vagy legalábbis nem akarják azt, hogy kívülről határozzák meg a sorsukat.