Orbán ellen fordultak a fideszes szavazók is Fudan-ügyben

A Fidesz szavazóinak csaknem egyharmada is ellenzi a kínai egyetem megépítését! Egy friss felmérés szerint Orbán nagyon elszámolta magát: az emberek kétharmada nem ért egyet azzal, hogy megépüljön a Fudan Egyetem budapesti kampusza.

A május közepén készült felmérés szerint a válaszadók 63 százaléka hallott a kínai egyetem megépítésének tervéről. A Republikon Intézet megbízásából a Závecz Research által készített reprezentatív felmérés szerint ez arról árulkodik, hogy a Fudan Egyetem kérdése meghatározó üggyé vált. A válaszokból kiderült, hogy a válaszadók döntő többsége, 66 százalék ellenzi a kínai egyetem megépülését és csak 27 százalék támogatja (a többiek vagy nem válaszoltak, vagy nem tudtak az ügyről). Ám ami igazán megdöbbentő:

ORBÁN TERVÉVEL MÉG A FIDESZES SZAVAZÓK 31 SZÁZALÉKA IS SZEMBEFORDULT, ŐK IS ELLENZIK A KÍNAI EGYETEM IDEHOZÁSÁT!

 

 

Az elemzés szerint a nagy elutasítottságért feltehetően a beruházás egyéb körülményei is okolhatók: ilyen például az építkezés magas ára, és az, hogy nagyrészt kínai hitelből valósul meg, kínai kivitelezőkkel és alapanyagokkal. Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a kínai kampusz az eredeti diákváros tervezett létesítményeitől venné el a helyet.

A FIDESZES SZAVAZÓK ELLENÁLLÁSA KOMOLY FIGYELMEZTETÉS ORBÁNNAK.

Erre még az elemzés is kitér, amelyben zárásként ez olvasható: „Összességében tehát elmondható, hogy a kormány terve még a saját szavazóinak körében sem élvez elsöprő támogatást, olyan mértékű egyetértést, ami a legtöbb tervüket övezi; a többi társadalmi csoportban pedig egyértelműen elutasított a Fudan kampusz megépülése.”