Orbán: Én úgy érzem 2/3-al győzünk ismét!

A miniszterelnök szerint az a baj, hogy az ellenzék nem is érti, hogy mi az a „magyar hivatás”, mert „ahol nálunk küldetés van, náluk nincs semmi” – idézi az ATV értesüléseit a 24.hu. Egy kötcsei résztvevő szerint Orbán Viktor most is elmondta, amit a választások előtt el szokott mondani: nincs lefutott meccs, dolgozni kell a választások estéjéig.

Nem vereségre készül Orbán jövő tavasszal, hanem a magyar hivatás folytatására mondták ATV-nek a kötcsei pikniken jelenlevő források arról, hogy mi hangzott el a miniszterelnök beszédében. Orbán a világpolitika kérdéseit elemezve azt mondta, hogy „a világgazdasági versenyben Kína már legyőzte az Egyesült Államokat és már nem is az elsőség a kérdés, hanem, hogy az Egyesült Államok vagy Európa lesz-e a 2. számú világgazdasági tényező. Orbán Viktor úgy látja, hogy nincs esélye Európának az Egyesült Államokkal szemben a második helyre.” A kormányfő igazat adott Kövér Lászlónak abban, hogy Magyarországnak létérdeke, hogy az Európai Unióban legyünk, de mint szavaiból kiderült, az viszont nem, hogy az eurózónában.

A 2022-es választási esélyekről Orbán azt mondta, hogy a kormányoldal mindenben jobb, mint az ellenzéki oldal. A miniszterelnök a Kötcsén elmondott beszédében is mint kockázatot említette a külső beavatkozás lehetőségét. Az uniós helyreállítási források, a 2500 milliárd kapcsán az egyik résztvevő úgy interpretálta Orbán Viktor szavait: az lehet a kockázat, hogy „nem adják oda a lóvét”. Viszont a miniszterelnök itt is megerősítette, biztosítva vannak, rendelkezésre állnak a központi büdzsében a szükséges források – írja az atv.hu.

Orbán szerint gyengíti az ellenzéket, az ellenzéki összefogást, hogy bevették maguk közé Gyurcsány Ferencet, így értesült az ATV.