Orbán és Erdogan is fenyegetőzött a sajtótájékoztatón!

0

Recep Tayyip Erdogan török elnök és Orbán Viktor csütörtök délutáni sajtótájékoztatójának a nagy része a migrációról szólt, a magyar miniszterelnök el is ejtett egy megkapó megjegyzést arról, mi várja a menekülteket Magyarországon.

“Nem hiszem, hogyx itt nekem muszklit kellene mutogatnom vagy bodybuilderes bemutatót tartanom, – régen volt már az –, de minden izomjátszadozás nélkül azt szeretném mondani, hogy Magyarország képes arra, hogy megvédje a határait. (…) Az ehhez szükséges élőerő. fegyver és technikai berendezés is rendelkezésre áll. Akármerre is indulnak el a migránsok, az biztos, hogy Magyarország határán nem lépheti át egyetlen illegális migráns sem!”

– fogalmazott a miniszterelnök.

A sajtótájékoztatón – amelyen csak a török, illetve a magyar kormánypárti média két-két orgánuma tehetett fel kérdést – Recep Tayyip Erdogan emlékeztetett, hogy

“Törökország eddig 40 milliárd dollárt fordított a menekültválság kezelésére, és bár az EU 3+3-at ígért. ebből csak hárommilliárd dollárt utalt át. Törökországban négymillió menekült él, abból 3,6 millió az arab”

– jelezte.

Újságírói kérdésre ezzel kapcsolatban azt mondta, mindent Törökország sem bír el, és ha azt látja, hogy

„nincs megoldás”, ki kell tárnia a kapuit. – Nyilvánvaló, hogy merre indulnak el”

– fűzte hozzá a török elnök.