Orbán és hazug kormánya lebukott, eljött a perc amikor már nem tudnak tovább hazudni a népnek

A kormány jóformán az elejétől kezdve hazudozik a vakcinabeszerzésről, ujjal mutogatnak az unióra, mintha Brüsszel elhibázott megállapodása miatt nem érkezne megfelelő számban és ütemben az oltóanyag Magyarországra.

EZ AZONBAN NEM IGAZ!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán hívta fel újból a figyelmet, hogy “a Fidesz-kormány konkrétan hazudik a vakcinaszerződésekkel kapcsolatban, amikor azt állítja: a szállítási és ütemezései megállapodásokat „Brüsszel” kötötte, nekik ahhoz semmi közük.

A valóság ezzel szemben, hogy az Európai Bizottság a vakcinagyártókkal csak a keretmegállapodást kötötte meg (azt is a kormányok felügyeletével és egyetértésével), a szállításról és ütemezésről viszont már a tagállamok szerződtek a gyártókkal közvetlenül.”

A szocialista politikus többször kérte már a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, azért, hogy mindenki tisztán lásson: mikor és mennyi oltóanyaggal számolhatunk,

“DE ORBÁNÉK CSAK SUNNYOGNAK, TITKOLÓZNAK ÉS HAZUG MÓDON AZ UNIÓRA MUTOGATNAK”

– emeli ki bejegyzésében Ujhelyi.

Az EP-képviselő azonban most újabb bizonyítékot mutatott be közösségi oldalán, mely egyértelműen bizonyítja, hogy a Fidesz-kormány egyszerűen hazudik. Ebben kiemeli, hogy az Európai Bizottság csütörtöki sajtóértekezletén az euronews munkatársa feltette az ezzel kapcsolatos kérdést a bizottsági szóvivőnek, Stefan De Keersmaecker pedig a következőket válaszolta szó szerinti fordításban:

“(…) Ami a konkrét tagállami szerződéseket, a megrendelőket illeti, így van,

EZEKET A TAGÁLLAMOK ÍRTÁK ALÁ KÖZVETLENÜL A CÉGEKKEL.

Az Európai Bizottság nem szerződő fél ezekben a konkrét szerződésekben és megrendelésekben. Ez azért van, mert az egyes tagállamok tudják a legjobban a gyártók felé jelezni, hogy hány adag vakcinára van szükségük, mikorra és hova kérik. Ezek olyan információk, amik a tagállamoknál állnak rendelkezésre; az adott tagállam ismeri leginkább saját oltási helyzetét és azt, hogy mekkora otthon a vakcinák iránti igény.

TEHÁT MÉG EGYSZER, EZEK A TAGÁLLAMOK ÉS A GYÁRTÓ CÉGEK KÖZÖTT LÉTREJÖTT SZERZŐDÉSEK.”

Vagyis, Orbán Viktor és a Fidesz kormány hazudik. Pont. Nincs több mellébeszélés! – Emeli ki bejegyzése végén Ujhelyi István, majd hozzáteszi: “Követeljük, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a gyártókkal kötött szállítási és ütemezési megállapodásokat, amelyeket tehát – és ez ismét megerősítést nyert – nem az Európai Bizottság, hanem közvetlenül a kormány kötött.

ELÉG MÁR A HAZUGSÁGBÓL! ÁTLÁTHATÓ, HITELES ÉS FELELŐS KORMÁNYZÁST AKARUNK!”