Orbán és Mészáros meggazdagodása.

0

Egy sikertörténet, avagy egy valós mese úgy, ahogy még csak kevesen olvastak róla.

Történetünk kezdete a hatvanas évekig nyúlik vissza amikor is főhőseink megszülettek.

Volt egy szinte ismeretlen település, ebben a mesében nevezzük Csutiföldnek.
Csutiföld méltán volt híres arról, hogy a szokásos néhány vályogházán a kocsmánján és a falúházán kívül semmi sem volt. Ganészag a hátsó csalitosban, az volt! Viszont nem volt játszótér. Mit játszótér, mászóka homokozó és focipálya sem! A helyi puják és a büdös kölkök, pestiesen a gyerekek sem tudták hol elütni az időt. Néha elmentek lopni, vagy tyúkot, tojást, vagy bármit ami mozdítható volt. Aztán amikor már nem volt mit, valami mást akartak csinálni. Játszani. Na de hol? Volt tehéntrágyás, tyúk szaros liba fosos tarló ahol lehetett rugdosni egymást és azt a gömbölyű bőrt amit labdának neveztek. A helyi érdekeltségű suhancok között volt kettő akikről szól rövid történetünk. E két pernahajder közül az egyik tehetséges focistának tűnt még akkor, a másikuk egy igazi botlábú tuskónak aki még az eszével sem tudott jeleskedni a többiek között.
Az ügyesebbik legyen Viki, a másikuk aki olyan balfasz típus, Lóci.
Viki nemcsak hogy ügyesebb volt, de még okosabb is. Talán. Viki többször is monta Lócinak, hogy ha ő egyszer felnő akkor bizony fog egy füves focipályát építeni Csutiföldön ami nem lesz teli tehénszarral. Ezek a pernahajderek
sok sok éven keresztül rugdosták a gőzölgő tehénlepény között a labdát amikor is eljött a pályaválasztás ideje. Na, nem a focipálya választása, mert az ugye nem volt, hanem hogy kiből milyen becsületes ember váljék felnőtt korára.
Viki középiskolába ment, majd egyetemen folytatta tovább tanulmányait. Lóci viszont egy szakmát választott, gázszerelőnek tanult. Viki az egyetemi évek alatt kacérkodott a politikával, ezalatt Lóci meg csak szerelgetett.
Vikinek nagyon megtetszett a politika, és odáig fajult a dolog, hogy valahogyan parlamenti képviselő lett az újonnan alakult országgyűlésben. Lóci közben csak szerelgetett.
Viki megrögzött liberális gondolkodású orosz ellenes de nyugatbarát politikát vallott.
Lóci közben csak szerelgetett.
Viki okos volt. Annyira, hogy felvitte az isten a dolgát és hippsz-hoppsz miniszterelnök lett. Lóci még mindig csak szerelt.
Viszont Viki megismerkedett az egyetem alatt ‘G’ Lalival.
Lali nagyon okos volt ám! Tudta hogyan kell pénzt keresni!
Tudjátok, közben Lóci csak szerelt és szerelt.
Viki politizált, Lali pénzt keresett, Lóci meg szerelt. Így ment ez az idők végezetéig. Majdnem.
Egyszercsak Viki új barátokra lelt miután úgy gondolta, hogy miért ne lehetne ő király!
Viki király akart lenni, Lóci még mindig szerelt Lali meg kereste a pénzt. De aztán az új barátok mondták Vikinek, nem jól van ez így hé, hogy Lalié az összes lóvé, ez lehetne tiéd is, na meg a miénk.
Viki nem teketóriázott, Lalit azon nyomban lapátra vette. Lali meg jó mérges lett. Világgá is kürtölte, hogy Viki egy aljas férfi szaporító nedv! Lóci még mindig szerelt, ugye tudjátok?
De már nem sokáig. Mert Viki megkérdezte Lócit, Te édes egy komám, mihez értesz? Lóci mit is mondhatott volna, semmihez!
Akkor, te vagy az emberem, mondta Viki, és meg is alapították a Nemzeti Korrupció Baráti társaságot!
Onnantól kezdve dőlt a lé a két egykori tehénlepény mellett felnőtt paraszt gyerekhez! Lett pénzük dögivel. Azt se tudták mikor kitől mennyit lopjanak. Aztán Viki elérkezettnek látta az időt, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát. Focipályát Csutiföldre!
De nem is akár hová. Oda a telek végébe, a hátsó csalitosba a disznók mellé.
De mit neki egy focipálya! Légyen kettő, ha már van kettő, miért ne lehetne három! És ez így ment amíg lett száz!
Lóci, ugye tudjátok? Nem nem! Már nem szerelt! Számolt. Pénzt. Azt a sok sok pénzt. Amit együtt kerestek. Ó, bocsánat, loptak.
És hogy mi ennek a tanulságos mesének a vége?
Na, erre még később visszatérünk, ha már nincs mit ellopni.

A történetben szereplők csak kitalált személyek. Amennyiben valaki mégis magára ismer az csak a véletlen szüleménye lehet.

H M