Orbán ezt elbuktad!

Ha továbbra is ilyen ütemben zajlik az oltás, és nem regisztrálnak többen, akkor a hónap végére prognosztizált 7 millió közel sem fog összejönni, ha minden jól megy, akkor csak az 5 millió beoltottat érhetjük el júniusig, írja az szmo.hu

Múlt héten egyszer már írtunk arról, hogy a kormány által vártnál lassabban halad az oltás. Most mindenki azt várja, hogy elérjük az 5 millió beoltottat, mert akkor jön az újranyitás következő lépcsőfoka, onnantól kezdve például már lehet lakodalmakat tartani.

 

Az 5 millió beoltottat sem érjük el május közepére, ha ezzel a tempóval halad az oltási program.
A napi 150 ezer helyett 5 nap alatt kevesebb, mint 130 ezer oltást adtak be Orbán Viktor 2021. április 9-i reggeli rádiós beszédében ismertette az oltási ütemet, miszerint május elejétől 7-10 nap alatt elérjük az 5 millió beoltottat, május közepén meglesz a 6 millió, május harmadik hetére pedig már a 7 millió is.

 

Mostanra kiderült, hogy ez nem biztos, hogy tartható lesz, ugyanis május 10-ig nem sikerült további 1 millió embert beoltani a 4 milliós mérföldkő elérése után.

 

 

Ahhoz ugyanis, hogy május 10-ig meglegyen az 5 millió, május közepére pedig a 6 millió, a hónap első napjától kezdve két héten át napi átlagban 150 ezer első oltást kellene beoltani, de ez idáig egyszer sem sikerült.

 

A második szakaszból eddig eltelt 8 nap alatt a napi 150 ezer új oltás helyett annak alig több, mint ötödét, átlag 33 ezret adtak be. Vasárnap pedig például csak kb. feleennyien, 17 134 ezren kapták meg az első oltásukat

 

 

– mutat rá a Telex.