Orbán fél a bukástól? Sorra tisztogat a Fideszen belül

Érdekes dolgok a Fidesz berkein belül. Mi sem jelezheti jobban, hogy a felszíni arrogancia dacára a Fidesz igenis retteghet az ellenzéki összefogás erejétől, mint hogy egyre több vezető emberét nem indítja el egyéniben 2022-ben.

Múlt hétvégén Gulyás Gergelyről derült ki, hogy nem mérkőzik meg a XII. kerületben, helyette Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkárt indítják, most pedig

Kocsis Mátéról tudta meg az ATV, hogy őt is lehúzták a pályáról.

Kocsis helyett a Fidesz Sára Botondot, a Budapesti Kormányhivatal jelenlegi vezetőjét és Józsefváros korábbi polgármesterét jelöli.

A hírt az ATV érdeklődésére Kocsis is megerősítette, azzal a kommentárral, hogy rá “a kampánycentrumban lesz szükség”.

Hogy vajon tényleg ez-e az oka rövid időn belül már a második vezető fideszes politikus távol maradásának az egyéni körzetektől (ahol elemzők szerint az eddigi választásokkal ellentétben sokkal keményebb meccsek várnak a Fideszre), vagy Orbán biztonsági játékáról van-e szó, hogy megmentse a párt vezető arcait a potenciális vereségtől, az egyelőre nem világos, de egyáltalán nem lepne meg minket, ha az utóbbiról lenne szó.

Az ellenzék esélyei drasztikusan megnőttek az egyéni választókerületek koordinációjával. Gulyás és Kocsis lehúzása a pályáról, és egyben kizárólag a listán való indításuk azt jelezheti, hogy ezzel Orbán is egyre inkább tisztában van.

via. ATV