Orbán főtudósa szerint a „hiszékeny fiatalokat” nem lehet hazafiasságra nevelni a Pókemberrel vagy a Harry Potterrel!

0

„Nem európai multikultilarizmusra, hanem magyar nemzettudatra van szükség”.

És hogyan lehet a hiszékeny fiatalokat megszólítani? Például az oktatással. És Mmaróth fel is teszi az igazán fontos kérdést:

Minek kell elolvastatni egy magyar és egy európai mesét az alsó tagozatban? Miért nem két magyart?

Egyébként is, „mi gyerekkorunkban a hetvenhét magyar népmesét olvastuk, ami erkölcsi kiállást sugall. De a Harry Potterből mit tanul?” Sőt,

a kisgyerek magába szívja az Egri Csillagokból a haza védelmének példáját a törökökkel szemben, a kereszténység védelmét az iszlámmal szemben. A Pókemberből nem fogja ezt megtanulni.

„A jelen körülmények között az iszlám követőinek most az az érdeke, hogy a baloldali pártokat támogassa, mert az ő segítségükkel tudnak beépülni Európába. De ha ez megtörténik, akkor a baloldali ideológia olyan halálos ellensége lesz, mint amilyen a tradicionális konzervatív ideológiának sosem volt. A konzervatív és a baloldali ideológiának ugyanis közös európai gyökere van, de az iszlámmal nem fogják megérteni egymást. Az iszonyatos tolerancia bizonyos dolgokkal szemben, így például az LMBT-ideológia egészen biztosan első helyen repülni fog. De ez már csak azért sem baj, mert a tolerancia mai bajnokai egymással versengve olyan muszlimokká fognak válni, hogy öröm lesz nézni” – fogalmazott Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Irányító Testületének elnöke a Pesti Srácoknak adottinterjújában.
Szerinte a kérdés az, hogy a „tapasztalatlan fiatalokat” miként lehet megszólítani, hiszen az idősebbek többsége már átélte, hogy becsapták őket, a „fiatalok azonbán hiszékenyek, és nincs történelmi tapasztalatuk”.
„Ha a családban, iskolában nem szokja meg, hogy meg kell csinálnia a feladatát, akkor ezt teoretikus oktatással sem fogjuk tudni elérni. A hazafias érzésre nem lehet nevelni, ha nem tud a magyar kultúrából semmit. Mi gyerekkorunkban a hetvenhét magyar népmesét olvastuk, ami erkölcsi kiállást sugall. De a Harry Potterből mit tanul? Vagy gyerekkorunkban, amikor a nagyapánk katonadalokat énekelt, mert harcolt az első világháborúban, akkor az belénk ivódott a honvédelem gondolata, nem is volt szükség arra, hogy «hazafias nevelést» kapjunk az iskolában. Tudtuk, hogy a nagypapa a hazát védte a fronton és a hazájáért megsebesült” – mondta.
Szerinte a hazafia nevelés, egyenlő a helytállással. „Csupa olyan olvasmányunk volt, amelyben benne van a magyar történelem. Tudni kell, hogy a Gárdonyi regények nyelvezete a legegyszerűbb, emellett a kisgyerek magába szívja az Egri Csillagokból a haza védelmének példáját a törökökkel szemben, a kereszténység védelmét az iszlámmal szemben. A Pókemberből nem fogja ezt megtanulni. Ha elolvassa az Egri Csillagokat, akkor nem kell magyarázni, miért beszél Orbán Viktor arról, hogy meg kell őriznünk a keresztény identitásunkat, országunkat”.
Úgy gondolja, a kulcs az oktatásban van, minden az otthoni példán és az iskolában dől el: „Minek kell elolvastatni egy magyar és egy európai mesét az alsó tagozatban? Miért nem két magyart? A magyaros szókincs a magyar népmesén fog fejlődni. Miért stréberkedünk, miért próbálunk megfelelni az úgynevezett európai nevelési elvárásnak? Hiszen a kereszténységben és magyarságban európaivá neveljük őket. Nem európai multikultilarizmusra, hanem magyar nemzettudatra van szükség. Mi magyarok ugyanis a magyar kultúrán keresztül illeszkedünk be a világba és Európába”.
Forrás:magyarnarancs