ORBÁN GÁSPÁR ÉS A BRIT KATONAI ELITKÉPZŐ

Fekete-Győr András

ORBÁN VIKTOR AZ UTOLSÓ ELLOPHATÓ ÖTFORINTOSÉRT IS KÉPES LENNE BŰNCSELEKMÉNYT ELKÖVETNI
Ezt nem fogom megérteni soha. Orbán Viktor éveket töltött azzal, hogy szisztematikusan lerabolja Magyarországot. Ennek eredménye egy több száz-, akár ezermilliárdos magánvagyon Mészáros-, Garancsi-, Szíjj- és egyéb neveken, magántőkealapokban meg külföldi offshore számlákon tartva. Ebből épül az úri kastélypark. És igen, ez a pénz hiányzik a felszolgáló, a rendezvényszervező, a zenész meg a szakács zsebéből, akik a koronavírus miatt március óta nem kaptak fizetést.
És erre mit látunk? Azt, hogy Orbán Viktor fia a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végez egy brit katonai elitegyetemen. Lefordítom: adóforintokból fizették Orbán fiának drága taníttatását. Nem érdekel, hogy milyenek voltak Orbán Gáspár tanulmányi eredményei, hogy megfelelt-e a formai követelményeknek. Annak a lélektana érdekel, amikor egy politikus bűnök tucatjait elkövetve százmilliárdossá válik, de még a fia taníttatására sem ebből a rengeteg pénzből költ – hanem azt is velünk fizetteti ki. Akkor minek a pénz? Hobbiból lop? Jacht előbb lesz belőle, mint tandíj? Egymillió forintos öltöny pipa, de a fiacskánk egyetemét fizessék ki a magyar állampolgárok?
Komolyan mondom, az eszem megáll. Az lenne a minimum, hogy a miniszterelnök szól a fiának: ne pályázzon minisztériumi ösztöndíjra, mert én vagyok a miniszterelnök, tudod, a miniszterek vezetője, tehát utasíthatom a minisztert, és rosszul venné ki magát, majd inkább kifizetem én. De nem. Ők még ezt sem tudják megállni. Orbán Viktor szerintem az utolsó ellopható ötforintosért is képes lenne bűncselekményt elkövetni.