Orbán, Gyurcsány miatt nem emel nyugdíjat

0

Az történt, hogy DK szerdán bejelentette, azt javasolja, hogy az idei költségvetésben elfogadott 2,8 százalék helyett összességében négy százalékkal emeljék meg a nyugdíjakat, mert tavaly 4,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. Az emelést visszamenőlegesen, január elsejétől kellene kifizetni.

Mindezt nem is érdekes feldolgozni, tudomásul venni, hiszen a Fidesz-kormány hamar lerendezte a kérdést: Gyurcsány elvett egyhavi nyugdíjat. Pont.

Azok a Gyurcsányék beszélnek most nyugdíjemelésről, akiket kormányzásuk alatt totálisan hidegen hagyott a nyugdíjasok megélhetése: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, és amíg Gyurcsány  Ferenc a saját cégének csökkentette az áram árát, a nyugdíjasoknak duplájára emelte azt. Ha rajta múlott volna, akkor mára nyugdíj se lenne, mert IMF-hitel nélkül már a nyugdíjakat se tudta fizetni. A Fidesz kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, a gazdasági növekedésnek köszönhetően rezsiutalványt és nyugdíjprémiumot is kapnak a nyugdíjasok – írták közleményükben Orbánék.

Szóval, Bözsike néni, ha teccene kérni az inflációt épphogy meghaladó nyugdíjemelést, akkor ne teccen kérni, mert a Gyurcsányt nem érdekelte, hogy teccik kérni és még azt is elvette, amit nem teccett kérni. Úgyhogy tőlünk se teccen kérni 4,7 százalékot, mert ha a Gyurcsány lenne, a 2,8 százalék se lenne! Teccik érteni?