Orbán ismét szerepeltette magát egy kórházban

0

„Szombaton Kiskunhalason tartott ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök, ahol megtekintette a mobil járványkórházat, egy védőruha-varróüzemet és a városi kórházat” – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kiskunhalasi mobil járványkórház rekordidő, mindössze két és fél hét alatt épült fel

– jelentette a kormányfőnek Tóth Tamás vezérőrnagy, akciócsoport-parancsnok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, aki szerint

„jelenleg nincs ennél modernebb ilyen típusú kórház egész Európában”.

A 150 ember befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórházat március 16-án kezdték építeni a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet elkülönített területén. A kórház helyett korábban a börtönt akarták ezen a területen bővíteni konténerekkel.

Orbán Viktor felkeresett egy konténerüzemet is, ahol az általában egyenruhákat varró női rabok most átálltak látogatói védőruhák gyártására.

A városi kórházba előzetes bejelentés nélkül érkező kormányfő meghallgatta az intézményt vezető orvosok beszámolóját az ott folyó járványügyi védekezésről, az ellátás tárgyi és személyi feltételeiről, a járványkórházzal való együttműködésről. Utóbbi látogatásról videó is készült, ami alapján valamennyire azért számíthattak a miniszterelnök látogatására, legalábbis kórház kapujában többen is fogadták. Bár az is lehet, hogy a protokoll szerint Kiskunhalason minden a kórházba érkező elé kimegy három kórházi dolgozó.

Jobban vagyok, mint érdemlem!

– viccelődött a miniszterelnök a belépés előtti lázmérésnél, amikor a panaszairól kérdezték. A kórház vezetőivel mindenesetre csak később találkozott a miniszterelnök.