Orbán kizárása nélkül nincs nagykoalíció

0

A szélsőjobboldali, demokráciaellenes, diktatúrát irányító és Európa-ellenes uszító, Orbán Viktor olyannyira szalonképtelen Európában, hogy a papírforma szerint legesélyesebb nagykoalíció egyik legfontosabb feltétele, hogy Orbán nem lehet az Európai Néppárt frakciójának tagja. Ez a liberálisokat vezető Emmanuel Macron francia köztársasági elnök ultimátuma, amely teljesen logikus, hiszen a demokratikus értékek alapján kötendő európai nagykoalícióban nem lehetnek fasiszták.

Orbán pávatánca véget ért azzal, hogy nyíltan vállalta önmaga szélsőjobboldali jellegét, és az európai szélsőjobboldal legszörnyűségesebb figuráit nevezte meg szövetségesének. Emellett Orbán rendszeréről lehullott a lepel, a NER-t már nem lehet eladni semmiféle korlátozott vagy hibrid “demokráciának”. Ez egy önkényuralom, egy populista, nacionalista és fasiszta diktatúra, amelynek nincs helye Európában.

Orbán várhat arra, ha lesz olyan szerencséje, hogy Európában mégiscsak hatalomra jussanak a fasiszták. Addig is az álmainak vége, hogy demokráciának álcázza a diktatúráját, és a primitív propagandájával magát helyezze “igazi” kereszténydemokrataként a konzervatív, demokratikus jobboldal helyébe, és a Néppárt elfoglalása után megpuccsolja az egész Európai Uniót. Ennek befellegzett, Orbán még csak nem is egy megtűrt ember Európa legitim demokratái között, hanem egy kiközösített, megutált, fasiszta pojáca, akiről mindenki tudja, hogy köztörvényes bűnöző, tolvaj, jellemtelen hazug gazember, aki még a saját néppárti társait is elárulta, becsapta, megalázta, bemocskolta. Még Weberrel is szembefordult, aki pedig elvtelenül megvédte. Orbánnak fél éve nem volt egyetlen okos, megfontolt, jó döntése.

Forrás: Amerikai Népszava