Orbán-kormány 900 milliárd forintnyi hitelt vett fel, 30 évre.

EZÉRT MERI MEGTENNI,HOGY MAGYARORSZÁG NEVÉBEN VÉTÓZIK…(Unokáink majd hálásak lesznek! 😀 )

Nagy a felhördülés a mai miniszterelnöki bejelentés miatt: az Orbán-kormány 900 milliárd forintnyi hitelt vett fel, az egyik felét 30 évre. Állítása szerint kiváló feltételek mellett.

Ugyanez a miniszterelnök néhány éve még így fogalmazott: “A hitel tönkreteszi a jövőt, az adósságra épülő növekedés tönkreteszi a nemzetet. Ez az ösvény nem járható.”

Konjunktúrában nagy volt a szája, most válságban pedig tartja a markát.

Félreértés ne essék. A gazdasági növekedés újbóli beindításához tőkére van szükség, a külföldi hitel és a nemzeti szuverenitás ellentétpárja pedig csak a rétor hazugsága.

Az igazi kérdés az, hogy a kormány mire költi majd el ezt a pénzt. Ezt a pénzt el lehet költeni jól és rosszul is. Jól költene Orbán, ha ebből a pénzből a termelékenységet ösztönözné.

Hogy így tesz-e? Beszéljenek a tények. Ezek a fideszes álhírek elleni legjobb orvosságok.

Szerdán a már régen üres Gazdaságvédelmi Alapból költött ki a Kormány újabb 300 milliárdot. Akkor már nyilvánvalóan tudta a miniszterelnök, hogy ez a hitel be fog érkezni.

Hogy csak ezen a héten, ezeknek a hiteleknek a konstrukcióit ismerve mire költöttek? Csak néhány példa:

👉 35 milliárd határon túli gazdaságfejlesztésre
👉 9.3 milliárd kormányzati kommunikációra
👉 18 milliárd az egyházi épített örökség védelmére
👉 70 milliárd nagyvállalatok támogatására

Az egyharmadát gyorsan el is költötték annak a pénznek, amit a gyerekeink még 30 év múlva is fizetni fognak.

Stafírozták belőle a multit és a klientúrát, közben pedig “nincs pénz” a bajba jutott dolgozók és a rossz helyzetbe került családok megsegítésére, az álláskeresési támogatás megsegítésére.

Orbán Viktor gyenge miniszterelnök, aki nem tudja megvédeni az országot. Gyenge, mert ahelyett, hogy szakítana eddigi multi- és oligarchabarát gazdaságpolitikájával, inkább adósságba taszítja Magyarországot.

Orbán Viktornak mennie kell.