Orbán: Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni

0

A miniszterelnök a Welt am Sonntagnak reagált a kormány plakátjait érintő és a Fidesz EPP-ből való kizárását kérő néppárti bírálatokra.

Március közepétől Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és a baloldal csúcsjelöltje kerül a kormány plakátjain Juncker helyére a kormány sorosos plakátjain – mondta az Index szerint Orbán Viktor a Welt am Sonntagnak.

Orbán a lapnak azt mondta, Sorosnak nagy a befolyása az európai politikában és Timmermans Soros szövetségese, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy ezt megtudja.

A miniszterelnök a Fidesz EPP-ből való kizárásának lehetősége kapcsán arról is beszélt, hogy ez valójában a baloldalnak állna érdekében, ugyanis így meggyengülne az EPP. Orbán szerint a baloldal szalámitaktikát folytat. “Ha minket kizárnak, az osztrákokat támadják majd, utána jönnek az olaszok” – mondta.

Orbán szerint a kritikusai naivak. Sokan nem értik ezt, de a politikában Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni. Bár hisznek abban, hogy szellemi harcot folytatnak, ezzel valójában az ellenfeleik érdekeit szolgálják- mondta.

A Welt am Sonntag érdeklődésére, hogy Orbán valóban a baloldal hasznos idiótáinak tartja-e a kritikus kereszténydemokratákat, azt felelte, hogy azokat, akik az EPP megosztottságát előmozdítják, azokat igen.

Forrás atv.hu http://m.atv.hu/belfold/20190302-orban-lenin-utan-az-ilyeneket-hasznos-idiotanak-szoktak-nevezni