Orbán levele arról, hogy hogyan nyalt be csontig Sorosnak anno. Annak akire most ráuszít egy országot.

0

A legtöbb ember számára már ismert tény, hogy Orbán Viktor a rendszerváltás előtt Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, majd eltelt közel harminc év, és a világ sokat változott a miniszterelnök fejében. Hiszen az egykori Soros-ösztöndíjas civil aktivistának ma már két ellensége van: a Soros-ösztöndíjasok és a civil aktivisták.

Nyilvánosságra került az a levél, amit állítólag Orbán Viktor miniszterelnök írt 1988-ban a Soros Alapítványnak azért, hogy finanszírozzák politikai tanulmányait. Az önéletrajz és a motivációs levél a L’Express című francia hetilapban jelent meg, és a Mérce szerint az akkor 25 éves Orbán Viktor arra kért ösztöndíjat, hogy az Oxford Egyetemen tanulhasson.

A körülbelül 10.000 dolláros ösztöndíjat végül meg is kapta, és Soros György pénzéből tanult éppúgy, mint a jelenlegi Fidesz-kormány jelentős hányada.

Orbán Viktor az angol nyelvű motivációs levélben írt a társadalmi önszerveződés kérdéseiről, valamint arról is, hogy a politikatudósok a magyar társadalom nyolcvanas évekbeli változásait gyakran a “civil társadalom újjászületésként értékelik”.

Írt arról is, hogy a lengyel példán felbuzdulva a magyar civil mozgalmak magas szinten alkalmazták az Új evolucionizmus vívmányait, amelynek következtében lehetővé vált, hogy a társadalom és az állam szférái szétváljanak egymástól, és a civil társadalom a diktatúrától a demokrácia felé tartó átmenet legfőbb elemévé váljon.

Orbán Viktor a Soros Alapítványnak azt írta, Magyarországon a civil társadalom elmélete Hegelen és Marxon keresztül vált ismertté, de ő kíváncsi lenne arra is, hogy ezt hogyan látja az angol liberális hagyomány.

Én Orbán helyében nagyon, de nagyon szégyellném magam. Mert:

A POFÁTLANSÁGNAK IS VAN HATÁRA