Orbán már a nacionalista futballhuligánok szintjén áll

A helyzetet súlyosbítja, hogy Ukrajnában háború zajlik, miután Orbán politikai és katonai szövetségese, Oroszország megtámadta a szomszédos független országot, hogy területeket raboljon el tőle. A háború a Putyin képzeletbeli szurkolói sálján levő országhatárokért zajlik. Putyin pedig alig burkoltan felszólította Lengyelországot, Magyarországot és Romániát, hogy fogalmazza meg a területi igényeit Ukrajnával szemben. Ezt a románok és a lengyelek egyértelműen visszautasították, csak Magyarország nem utasította vissza, hogy területi követelései lennének Ukrajnával szemben.
Ukrajna teljesen jogosan behívatta a magyar nagykövetet, miután a magyar miniszterelnök egy olyan szurkolói sálban jelent meg, amelyen az Ukrajna részét képező Kárpátalja Magyarországhoz van csatolva. A román külügy is érzékenyen reagált és visszautasította a provokációt. Mindenki ért belőle, hogy Orbán kettős nyelven beszél és kettős játékot játszik. Azt mondja, nem kell semmit belelátni a gesztusába, míg akiknek az üzenet szól, azok pontosan tudják, hogy Orbán ezt csak taktikai szempontból mondja a szomszédos országoknak, de valójában ezt gondolja, ezt üzeni.
Szlovákia nem reagált, a horvát államfő azt mondta, hogy “ami a Horvátországgal szembeni területi igényeket illeti, bárki, így Magyarország részéről is, ezek abszolút elfogadhatatlanok, számunkra ez nem opció”. Máskülönben pedig nevetségesnek tartotta az egészet. A horvát politikus szerint Orbánt csak annyiban érdekli Horvátország, hogy nyáron egy hónapot hajózgasson az Adrián. Ez az elképzelhető legnagyobb politikai vakság, mert Orbán hajózhatna még sok helyen, de azért jár ide, mert lélekben birtokba veszi ezeket a területeket, amelyeket bejár.