Orbán már a román fociba is öli a magyarok pénzét.

0

Orbán már a román fociba is öli a magyarok pénzét.

Románia egyetlen sportlapja két napja címlapon foglalkozik azzal, hogy a Sepsi és a Csíkszereda közvetlen állami támogatást kap Orbánéktól.
A Gazeta Sporturilor kérdéssel fordult azEmberi Erőforrások Minisztériumához az ügyben, akiktől az a válasz érkezett, hogy Orbánék egy kormányhatározat értelmében az MLSZ-en keresztül 1-1 milliárddal támogatják a két román csapatot. Aminek a szomszédaink tulajdonképpen örülnek. Miért is ne tennék? A cikkben még jól szemléltetik is a Magyarorszától kapott támogatás nagyságát: ez az egymilliárd például a leggazdagabbnak tartott focicsapat, az FCSB éves bérköltsége, kétszerese annak, amennyit a román élvonal bajnoka a televíziós jogdíjakból bevételez, és akkora, mint amennyit Romániában az evezés, a torna, az atlétika, a birkózás és a kézilabda állami támogatásként kap az ottani sportminisztériumtól.

Most nem kezdjük el azt fejtegetni, hogy ebből az évi kétmiliárdból hány kórházat vagy iskolát lehetne felújítani, vagy hány szakember bérét lehetne rendezni.
Forrás Nyugati fény