Orbán már a volt kazah diktátor seggét is [email protected]! (Videó)

0

Már a csoportképről is lehetett sejteni, hogy hatalmas lesz a buli a Türk Tanács VII. csúcstalálkozóján, de hogy Orbán Viktor röhögés nélkül a magyarországi kipcsak kisebbségről tart majd előadást, arra azért kevesen fogadtak volna.

„Szeretnék a kipcsakok nagy barátjának, Nazarbajev elnök úrnak is gratulálni a magas kitüntetéshez.
A jelenlévők közül nem mindenki tudja, de Magyarországon vannak kipcsakok.
Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is. És minden évben küldünk is neki üzenetet, amikor a kipcsakok éves gyűlése van Magyarországon. Elnök úr, gratulálunk a magas kitüntetéséhez”

 

– mondta el beszédét a magyar miniszterelnök, amit körülötte ülő államfők feszülten figyeltek, mintha csak egy Sacha Baron Cohen-film jelenete lenne.

Az Index emlékeztetett, hogy a volt kazah elnököt, Nurszultan Nazerbajevet még 2007-ben fogadta a Kunszövetség kapitányává. A Magyarországon kunok néven ismert nép egyébként egy török nyelvű népekből – kipcsakok, sárga ujgurok, ázsiai kunok – álló törzsszövetség volt, amelyik a 11. században jött létre. Magyarországon a kipcsakokat leginkább kunokként ismerik, ők a 13. században telepedtek le Magyarországon, majd szép lassan beolvadtak a magyarságba.