Orbán már királynak képzeli magát!

Ma délután koronás címeres széken ülve vezényelte Orbán az év első kormányülését a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével az idei évben szerdán ülésezett először Magyarország kormánya – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A Karmelita kolostorban a miniszterek ezúttal a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a gazdasági élet újraindításáról és több kiemelt gazdaságfejlesztési projekt állásáról tárgyaltak.

A MIniszterelnöki Iroda MTI-n keresztül közreadott fényképein jól látszik, hogy a miniszterektől eltérően, Orbán Viktor székének támláját egy koronás címer díszíti.

Korábban a 444.hu írta meg, hogy a széken látható címer a Kossuth-címernek egy olyan ritka változata, amit kevés ideig használtak, a Habsburgok trónfosztása után levették a címerről a koronát. A korona nélküli Kossuth-címer lett az első és a második köztársaság címere, ahogy az 56-os forradalomé is. A rendszerváltás után a parlament döntött arról, hogy a koronás vagy a köztársaságot jobban szimbolizáló Kossuth-címer legyen az ország hivatalos címere.

Orbán Viktor akkor nem szavazta meg a koronás címert.