Orbán meghosszabbítja a felcsúti kisvasutat

0

„Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig” – jelentette ki a felcsúti kisvasutat ért támadásokra reagálva Orbán Viktor még 2015-be

Orbán Viktor elhíresült mondata miatt a megszerzett javaslat egyik legérdekesebb része, ahol konkrétan felvillantják a majdani III. ütem két fő beruházását:
a Válvölgyi – vagy ahogy a köznyelvben emlegetik, a felcsúti – kisvasút fejlesztéseés a Salgótarján-Salgóbánya „komplex fejlesztés”

A felcsúti kisvasút jelenleg egy 6 kilométeres szakaszon jár az Alcsúti Arborétum és a kormányfő által alapított Puskás Akadémia között, ezt a szakaszt hosszabbítanák meg egyrészt egy Bicske-Felcsút, másrészt egy Alcsút-Vértesacsa-Lovasberény vonalszakasszal. Az előkészítése javában zajlik, sőt, már a tervek egy része is készen van:
a Bicske-Felcsút vonal engedélyezési tervei már elkészültek, a kiviteli tervek folyamatban vannak,az Alcsút-Vértesacsa közti rész tervei most júniusban készültek ela Lovasberényig tartó szakasz terveinek határideje szeptember 30.
A tervezési feladatokra az I. ütemre szánt 10 milliárdos keretből fordítottak (köz)pénzt, csak ez az előkészítési munka eddig 246,5 millió forintba került.

Forrás Hvg