Orbán megvétózza az Eu költségvetést!

VÁLSÁGBA SODORHATJA ORBÁN VIKTOR AZ EU-T, MERT BRÜSSZEL A DEMOKRATIKUS ÉRTÉKEKHEZ, JOGÁLLAMISÁGHOZ AKARJA KÖTNI AZ EU-s TÁMOGATÁSOKAT!

Megvétozza az uniós költségvetést Orbán, Fidesz:
Orbán döntött: ha nem lehet övék az uniós pénz, ne legyen Magyarországé sem. Ragaszkodik a jogállam további korlátozásához, a magyarok jogainak csorbításához, ami világjárvány idején valódi bűn. Ha megvétózzák az EU-s költségvetést:

odadobnak tízmillió magyar polgárt a válságnak

lemondanak 16 milliárd eurónyi helyreállítási forrásról

elárulnak 25 másik országot

Úton a válságba: dolgoznak a B-terven Brüsszelben!

Egy magas rangú uniós diplomata megerősítette az EUrológusnak, hogy a hétfő délutáni uniós nagyköveti tanácskozáson a teljes, költségvetéssel kapcsolatos csomagot napirendre tűzik és szavazásra bocsátják. Vagyis a tagállamoknak állást kell foglalniuk a következő hétéves költségvetés, a helyreállítási alaphoz szükséges saját források rendszere és a jogállamisági mechanizmus ügyében is.

EUrologus
Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban. Az EUrologus Magyarország legolvasottabb független európai uniós hírforrása, amely nem csak az EU és a magyar kormány csatározásairól, de az unió jövőjét leginkább meghatározó európai vitákról is tudósít.

Ahogy korábban is megírtuk, a költségvetéshez és a saját források rendszeréhez egyhangúság, a jogállamisági feltételekhez minősített többség kell. Vagyis az első két kérdésben egy ellenszavazat elegendő a folyamat blokkolásához. Egy magyar vétó – amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivő és Varga Judit igazságügyi miniszter is megerősített – forrásunk szerint

további késlekedést jelent és válságba taszíthatja az EU-t.

A szavazásra azért is szükség van, hogy a tagállamok és az uniós intézmények vezetői tisztán lássanak. Éppen ezért az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnöke a soros elnökséget ellátó Németország kancellárjával folyamatos kapcsolatban vannak és áttekintik a további lehetséges lépéseket. Megerősítették, hogy a színfalak mögött nagyon komoly tárgyalások folynak, kérdés, hogy ez pár óra alatt eredményre vezethet-e.

Mindenesetre holnap az európaiügyi miniszterek is találkoznak, minden bizonnyal ők is tárgyalni fogják a témát, csütörtökön pedig az állam- és kormányfők videokonferencián vesznek részt. Amennyiben az ellentétek nem oldódnak fel, akkor elkerülhetetlen lesz egy ezzel a témával foglalkozó uniós csúcstalálkozó összehívása – hiába alkudoztak és jutottak eredményre egymással a vezetők júliusban öt nap alatt, ugyanezekben a kérdésekben.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook