Orbán most nagy bajban van Gyurcsány szerint

0

Ha Orbán tovább harcol és támad, azzal az ellenzéket mozgósítja, ha viszont puhul, a sajátjai fognak felmorzsolódni – véli a DK elnöke.

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt szerdán Gyurcsány Ferenckorábbi miniszterelnök.

A DK elnöke úgy reagált Orbán év eleji sajtótájékoztatójára, mely szerint most két év kormányzás jön:

“Legyen igaza a miniszterelnöknek, én azt mondom! Sok kormányzást azért nem mutattak eddig.

Hozzátette:

“ha az lesz a kormányzás, hogy kifestik a kórházi várótermeket, az még nem teszi rendbe az egészségügyet.”

“Szurkolok, azzal együtt, hogy némi tapasztalattal a kormányzásról azt gondolom, hogy ha valaki a félidőben kezd el kormányozni, nagy dolgot már nem tud csinálni.

A nagy dolog mindig ellentmondásos, időnként fáj valakinek, de két év alatt nem is érnek be a gyümölcsei. Azt gyanítom, bajban van a miniszterelnök, hogy most mit csináljon”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke kifejtette: az ellenzék dolga ezzel szemben “nagyon egyszerű”: másfél év alatt, 2021 őszéig felkészülni a 2022-es országgyűlési választásokra.

Gyurcsány úgy véli,

“nagy intézményi átalakításokat, a terhek jelentős átrendezését eredményező intézkedéseket sem az egészségügyben, sem az oktatásban már nem nagyon lehet csinálni,

az egészségügy rendbetételéhez négy év is kevés.

“A legkönnyebb természetesen, ha van költségvetési mozgástér, akkor a választáshoz közelegve bele fog szagolni a levegőbe a kormány, és körülnéz, melyik társadalmi csoportnak adjon több pénzt. Ezt mindig könnyen meg lehet csinálni, a döntés után máris jön a pénz. Nem számítok nagyon másra”

– mondta.

Ha szerinte a miniszterelnök továbbra is harcias politikát visz és támad, annak az lesz a következménye, hogy a vele szemben állókat mozgósítja, erre pedig példa az önkormányzati választás is.

Ám

“ha elkezd konszolidálni, a saját tábora, amelyet arra trenírozott éveken keresztül, hogy mindig harc van, elkezd morzsolódni.

Marad még a kormányzás lehetősége, de ahogy mondtam, itt, a ciklus közepén elkezdeni érdemi ügyekkel foglalkozni pokoli kockázatos. Ezért látjuk, hogy a miniszterelnök most hol lágyabb, hol keményebb hangot üt meg. Szerintem bizonytalankodás van”

– mondta a politikus, hozzátéve, a februári évértékelőig azért nagyjából kiderül, hogy valójában mi fog történni.

A Gyurcsány Ferenccel folytatott teljes beszélgetést szerda este 6-tól lehet meghallgatni az InfoRádió (FM 88.1) Aréna című műsorában.

(via Infostart/ Nyugatifény)