Orbán: „Nem adnak pénzt, zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak!” – Ez háború!

Brüsszel megtámadta Magyarországot, ezért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra

– jelentette ki Orbán Viktor szokásos pénteki rádiós szózatában.

Orbán Viktor azt mondta:

 

„abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt”.

 

A családi jogra és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények azonban mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből.

 

„Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak”, késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk

 

– fogalmazott Orbán Viktor.

„Ki akarják venni a gyermekeink nevelését a kezünkből. Ismerem azokat a meséket, ahol a herceg vagy a lovag nem a királynőt menti meg, hanem a herceget. Lehet, hogy ez a németeknek jó, tudomásul veszem, hogy Nyugat-Európában hogyan mennek a dolgok. De álljunk ki azért, hogy a magyar gyermekek nevelése kizárólag a magyarokra tartozik. Az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus. A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak”

 

– állította Orbán Viktor.

 

Orbán: magyar helyreállítási alapot hoznak létre

A kormány úgy döntött, hogy a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozza a magyar helyreállítási alapot és elindítja azokat a programokat, amelyeket az európai helyreállítási alap finanszírozna – jelentette be Orbán Viktor.

Azt mondta: az európai helyreállítási alap legfontosabb ismérve, hogy gyors, ezért ezt késleltetni – várhatóan két hónapos halasztást kér a tárgyalások folytatására az Európai Unió –, éppen az alap értelmét kérdőjelezi meg.

Ez a pénz nekünk jár, „tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni”, ezért a kormány úgy döntött, hogy ugyanazokat a programokat, amelyeket Brüsszellel már jóváhagyatott, megindítja.

 

„Ki fogjuk fizetni, ha jön Brüsszelből pénz, ha nem”

 

– hangsúlyozta a kormányfő.