Orbán nem mer Budapesten beszédet mondani okt. 23.án

0

A 444.hu információja szerint Orbán Viktor nem mond idén beszédet október 23-án Budapesten. Volt már erre precedens, de akkor külföldi programjai indokolták ezt. Most ilyenről nem tudni, viszont nincs a programban idén Orbán-beszéd. Minden bizonnyal találnak majd neki valami elfoglaltságot, hogy indokolható legyen a NER vezérének csendje, de a távolmaradás vélhetően összefüggésbe hozható a Budapesten elszenvedett önkormányzati választási vereséggel. Orbán ebben a hangulatban nem mer kiállni Budapesten nyilvános beszédet mondani.

Az Orbán-beszédek koreográfiája eddig is a kínszenvedés kategóriájába tartoztak: vidékről szállították buszokkal a hallgatóságot, egyes esetekben pénzt kaptak a résztvevők, diákokat utaztattak, hogy legyen Orbánnak közönsége, a legtaszítóbb pedig, hogy a lengyel illiberális fasiszták jöttek éljenezni Orbánt. Most azonban gondot okozhatna a tartalom is. Hogyan állítaná be magát az 56-os magyarok örökösének az újabb diktatúra építője, aki az oroszokkal paktált le, és aki ellen Budapesten éppen most győztek 1956 demokráciát követelő fiataljainak örökösei?

A Moszkva-Brüsszel párhuzamok lejártak, ezekkel a hazugságokkal, uszításokkal szemben az Európai Unióban kellő ellenállás alakult ki, elegük lett belőle. S éppen most van napirenden, hogy a jogállami normák betartásához kössék az uniós támogatásokat. A multimilliárdos Orbán, aki köztudottan “nem foglalkozik üzleti ügyekkel”, nagyon is érzékenyen kezeli ezeket a felvetéseket, mert ezek első számú célpontja ő maga. Az Európai Unió demokratikus országai nem akarnak tovább fasisztákat és önkényuralmi rezsimeket finanszírozni. Orbán pedig tudja, hogy az EU támogatásai nélkül neki vége.

1956 nem Orbán és a Fidesz ünnepe, ahogy 1848 sem az, és a magyar nép egyetlen szabadságharca sem. Ezek az ünnepek mindig a zsarnokság elleni lázadás jelképei voltak, amelyek hitet és erőt adtak a magyaroknak, hogy ne engedjenek az Orbán-féle jogtipró, elnyomó zsarnokoknak. Orbán és bűnszervezete ezeket az ünnepeket is mind átírta, meghamisította, kisajátította, méghozzá Schmidt Mária áltörténész és társai segítségével, a magyar nép milliárdjaiból. De nem lehet a hazugságot takargatni, a hazug zsarnok egy idő után nem mer kiállni, bujkálni, majd menekülni kényszerül. Orbán elkezdett félni, ami jó jel. Már nem az övé a magyarok szíve, és ezt érzi.

Ez a diktátorok sorsa.

forrás: Amerikai Népszava