Orbán olyan tömeges katasztrófát idéz elő amerre jár, hogy nem kizárt, hogy valakit kihagyok.

Hoszni Mubarak. A volt egyiptomi elnök 2011. január 23-án fogadta a miniszterelnököt Kairóban, két nappal később kitört az úgynevezett arab tavasz eseménysorozata Egyiptomban, aminek következtében Mubarak lemondott, majd börtönbe került.
Silvio Berlusconit Orbán 2011 októberében biztosította támogatásáról. Másfél héttel később Berlusconi lemondott, mert elveszítette a képviselők többségének a támogatását.
Mihail Szaakasvili. Orbán 2012 szeptemberében járt Grúziában, napokkal a helyi parlamenti választások előtt. Nem sokkal később Szaakasvili már menekülni kényszerült.
Viktor Janukovicsról, a volt ukrán elnökről Orbán azt mondta 2010-ben, hogy: ő a garancia a térség stabilitására. Hazáján kívül él.
Heinz-Christian Strache. Az osztrák alkancellárt Orbán Viktor fogadta Budapesten két éve ugyanis az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) egykori politikusában szövetségest fedezett fel. De azután jött Ibiza.
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő is túl közel került Orbánhoz. A sorsát nem kerülhette el.
Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnök, akinek a kedvéért Orbán kijelentette, hogy “kipcsak vér folyik a magyarok ereiben”. Önként ment a lecsóba.
Majd kifelejtettem Gruevszkit, a macedón kollegát, aki azóta már Orbán és a hálás magyar nép vendégszeretetét élvezi. Kicsit igyekszik, még miniszter is lehet.
Innen-onnan beleillik a sorba Trump is, akivel szintén elég nyálas kapcsolatban voltak.
Azután itt a mai nap. Az örökös példakép Ausztria kormányfője, akit “mindenben követek” – mondta nem olyan régen a Kárpát -medence politikai zsenije.
És szintén a mai nap hozadéka a cseh miniszterelnök – a maga 22 millió eurós, – igaz nem Marbella-i – hanem francia tengerparti kis ingatlanával.
Nos Urak, ki lesz a következő?

László Juszt