Orbán-rendszer vége csak forradalom lehet.

Arra kevésbé nagy összegben mernénk csak fogadni, hogy egy forradalom kellőképpen udvarias és megértő lesz vele és azokkal a mocsok haverjaival, akik ennek a szemét rendszernek a haszonélvezői, akiknek feleségei, babái, ugyanúgy járnak Párizsba és Dubajba vásárolni és fodrászhoz, mint Ceaușescu felesége. Orbán a beszédében egyetlen igazságot mondott, ami úgy szólt: a nyugati hatalmaktól hiába várják mindig az itteni népek, hogy elhozzák a szabadságot számukra, mert ez most sem történik meg. Orbán Viktor aljas rendszerétől sem szabadítja meg a magyarokat senki. Pedig ez lenne az egyetlen biztos garancia arra, hogy Orbán nem úgy végzi, mint Ceaușescu, vagy nagy elődje, Mussolini.
Elmeorvosra tartozik a beszéd többi részének elemzése, amely segítséget nyújthat a nyilvánvaló diagnózis felállításához, ahogy Orbán átlátszó módon hízelkedik a szomszédos és balkáni országoknak, hogy kihasználja és felhasználja őket a saját aljas céljai számára. Mert Orbán Viktor a világ közepe, és az a balszerencse érte, hogy egy jelentéktelen méretű kis országba született, amelynek a szellemi nagyságát és a belső értékeit éppen most pusztítja el. Mégis nagy ország és nagy birodalom királya szeretne lenni, amely legyőzi a Nyugatot. Az akarnok zsarnok beszéde az, amely így szól: “Mi, magyarok ki akarunk törni abból, hogy Európa másodvonalába tartozzunk, mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja élvezni. És a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni”.
Az ország jelenlegi gazdagságát és fejlettségi szintjét, valamint biztonságát is a nagyhatalmak és az Európai Unió biztosítja, enélkül Orbánnak a felcsúti szaros libalengelőn és a lopott földjein kívül semmije nem lenne. De ő nagyságot ígér a posztkommunista kelet-európai nacionalistáknak. “Közép-Európai” birodalom képét rajzolja eléjük, és ha azok lesznek olyan hülyék, hogy a populista, nacionalista és fasiszta demagógiának bedőlnek, akkor Orbán vezetésével a biztos pusztulásba és tragédiába hajtanak. Orbán szirénhangjai ezek, hogy békés úton hajtsa maga alá a környező országokat és az egész Balkánt, de ez nem sikerülhet, mert a mögötte álló oroszokat nem mindenki fogadja el. A magyar felsőbbrendűség és irredentizmus ocsmány pofája pedig előbb-utóbb látható lesz. Az Orbánhoz csak úgy csatlakozhatnak ezek az országok, ha maguk is fasizálódnak és a szélsőjobboldal veszi át a hatalmat.
Orbán a korszak Hitlere, aki hazugságokat és nevetségesen nagyzoló, megalapozatlan álmokat hirdet, amivel becsapja a népeket: „Olyan Közép-Európát, ami nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is. (…) Ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal. Ha összefogunk, ha együttműködünk, akkor lehetségessé válik.” Igen, ha összefogunk, minden lehet, a lényeg, hogy mindenki fogjon össze, rendelje magát Orbán alá, mert akkor eljön a Kánaán, sírva könyörögnek a nyugatiak munkáért Diósgyőrben. Orbán egy nagy Közép-Európai Birodalom vezetőjeként állhat a civilizált, kulturált, emberi értékeket tiszteletben tartó, felvilágosult Európával szemben.
A sötétség, a butaság, az aljasság, a mocsokság, a geciség, a hazugság, a bűnözés fejedelme társakat keres öngyilkos projektjéhez. Egy fasiszta politikai ámokfutó szélhámos készül romba dönteni megint a térséget.
Amerikai Népszava