Orbán szerint “a 13. havi nyugdíj „jóvétel” a Gyurcsány-korszak után”

Most tényleg miért olvasom, hogy miket zagyvál össze “Európa DNS-e”?
Szerinte “a 13. havi nyugdíj „jóvétel” a Gyurcsány-korszak után”. És ki és mennyi jóvátételt lesz kénytelen fizetni utánad?
„Szép dolog a vagányság, de én az óvatos duhajok közé tartozom” – mondta arról, hogy 6,5–7 százalékos növekedést vár a gazdaságban.” Lehet eső, lehet hó, ez még a jövő. A nyugdíjas kosár közel 30 százalékos inflációja viszont a jelen…
„A brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, ezt hallva elhajítják a tollaikat” – mondta. Én ilyet nem tapasztaltam. Ezzel szemben olvasgatom a MET nevű fideszes rabló szervezet történetét, amelyet ha egyszer megismernek a hazai fogyasztók, akkor nem tudom ki “fog vért hányni”? (Ez az a cég amelyik az osztrák határ túloldalán megveszi a gázt, majd az innenső oldalon drágábban eladja nekünk.)
“A kormány hetek óta dolgozik azon, hogy a kisvállalkozókra is kiterjesszék a rezsicsökkentést”- mondta. Nem kell ezen nagyon dolgozni. Ott a családi példa arra, hogy hogyan lehet gazdaggá lenni. Tegye közkinccsé!
“Vártunk addig, amíg azt láttuk, a helyzet tartható, de 480 forintnál befagyasztottuk az árakat.” Így mostantól nem az 500 forintos üzemanyag kétharmadát veszik el adók formájában, hanem a 480 forintét.
“Nem hiszek „nyakló nélkül” mindent el a tudománynak, mert „az nem egy vallás, nem az Isten, akiben feltétel nélkül meg lehet bízni”. És ezt egy felős(nek mondott) XXI. századi, állami vezető mondta. NO COMMENT! Ha jobban hisz az Istenben (nem gondolom hogy így van!) akkor miért kérte az oltást? Elég lett volna, ha csak imádkozik…
“Szerintem mindenki elkaphatja a vírust, de akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak.” Na, ebben egyetértünk. Teszem hozzá azok is, akik Eucharisztikus kongresszuson, párt kongresszuson, focimeccseken, felvonulásokon, vadászati kiállításokon és egyéb egészségromboló, de a csókosoknak milliárdokat hozó rendezvényeken provokálják a betegséget.
Egyszer, csak egyetlen egyszer ülne le egy valódi riporterrel, de amióta először Medgyessy, azután Gyurcsány felmosta vele a padlót már nem mer. Ezt is megértem. Gyáva.