Orbán táviratban [email protected] a kínaik seggét…

Orbán Viktor miniszterelnök baráti üdvözletét és jókívánságait fejezte ki a Kínai Népköztársaság nemzeti ünnepe, az ország megalapításának 71. évfordulója alkalmából Li Keqiang (Li Ko-csiang) kormányfőnek.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője által az  MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint  Orbán Viktor levelében azt írta, meggyőződése, hogy a két ország közötti mély barátság kiállta az idő próbáját, és a megváltozott nemzetközi környezet okozta kihívások ellenére is szilárd alapokon nyugszik.

Úgy fogalmazott, örömmel tölti el, hogy a magyar-kínai átfogó, stratégiai partnerség, a 17+1 Együttműködés, valamint az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés méltóképpen tükrözi a Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti, hosszú múltra visszatekintő együttműködés eredményességét.

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Egy övezet egy út kezdeményezés második nemzetközi fórumának gálavacsorájára érkezik Pekingben 2019. április 26-án.© Fotó Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs / MTI A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Egy övezet egy út kezdeményezés második nemzetközi fórumának gálavacsorájára érkezik Pekingben 2019. április 26-án.

 

A koronavírus-világjárvány elleni küzdelemben tanúsított közös erőfeszítéseink ismételten tanúbizonyságot tettek a népeink közötti barátságról – zárta köszöntőlevelét a magyar miniszterelnök.