ORBÁN TITKOS ARAB PÉNZÜGYI KAPCSOLATAI!

Magánbankot vezetett Genfben, és jó kapcsolatai vannak az arab világban Magyarország svájci rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének. Diplomáciai körökben nem igazán ismerik Nagy Istvánt, magyar kormányzati körökben viszont Orbán Viktor svájci bankáraként és Mr. Arabként emlegetik – legalább is így tudja a Vasárnapi Hírek. A svájci Tages Anzeiger ugyancsak érdekesnek találta az amerikai állampolgársággal rendelkező berni nagykövetet, akiről még egy árva életrajz sincsen fent a képviselet oldalán.

A diplomatáról nem sokat tudni, de a svájci újság átvette a Vasárnapi Hírekben megjelent értesüléseket Nagy Istvánnal kapcsolatban. Eszerint Magyarország svájci rendkívüli és meghatalmazott nagykövete 1956-ban az Egyesült Államokban menekült Magyarországról, így lett amerikai állampolgár. Gazdasági területen épített karriert, és valószínűleg kint ismerte meg egy gazdag libanoni bankár fiát.

Az Audi Libanon legnagyobb bankja, 1976 óta van svájci leányvállalata, Zürichben nyitották meg az első fiókját, majd később Genfben reprezentatív központot alakítottak ki a pénzintézetnek. Nagy István 2005-ben lett az Audi Suisse vezérigazgatója, 2012-ben nyugdíjba vonult, utána lett rendkívüli és meghatalmazott nagykövet.

Orbán Viktor három éve ismerte meg, akkor még tiszteletbeli konzul volt. Bevette arab kapcsolatait az arab-magyar viszony fejlesztésénél, a magyar miniszterelnöknek libanoni és szaúd-arábiai utakat szervezett. 2014 márciusában Nagy István is tagja volt a Szaúd-Arábiába látogató magyar delegációnak, bár svájci nagykövetként nem lett volna indokolt oda utaznia. Orbán a tavaly tavaszi látogatáson arról beszélt, hogy áttörést értek el az arab-magyar kapcsolatokban, és magyarországi befektetésekre buzdította az arabokat.

Forrás és folytatás ITT:https://hvg.hu/vilag