Orbán tovább urizál az adófizetők pénzén!

0

Nem Brgulje volt az egyetlen horvátországi település, ahol Orbán Viktor feltűnt vagy feltűnhetett idén nyáron – írja az Index.

A vitorlás utazásról beszámoló és képeket is közlő Slobodna Dalmacija augusztus közepén meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a magyar miniszterelnök egy fekete helikopterrel érkezett a Smokvica Vela nevű kibérelhető üdülőszigetre.

A legnagyobb szerb bulvárlap, a Blic hozzátette, hogy – szintén meg nem erősített hírek szerint – Smokvica az Orbán barátjának nevezett Csányi Sándor tulajdona.

A horvát sajtóban tavaly nyáron jelent meg, hogy a magyar bankvezér érdekeltségébe kerülhet a sziget, az információt azonban nem erősítették meg hivatalosan.

Az Index kérdésére az OTP kommunikációs főosztálya elismerte, hogy a sziget valóban a Csányi-birodalomhoz került: “A Balansz Alap (ez az OTP ingatlankezelő alapja) horvátországi érdekeltsége, a Zelena nekretnina d.o.o. nyílt tenderen nyerte el a Smokvica Vela nevű horvát sziget hasznosításának jogát a következő harminc évre”.

Havasi Bertalan a portál kérdésére, hogy a miniszterelnök járt-e augusztusban a szigeten, azt a már szokásosnak nevezhető választ adta, hogy a kormányfő “szabadságát magánügyként kezeljük, semmilyen ezzel kapcsolatos információt nem szoktunk kiadni”.

Nem ez lenne az első eset, hogy Orbán Viktor Csányi Sándoron keresztül venne igénybe luxusszolgáltatást, Orbán többször is igénybe vette az OTP magánrepülőjét.

Via: index.hu